A Most-Híd szlovák-magyar vegyespárt mai Országos Tanács ülését kiértékelte a választási eredményeket, kitűzte jövőbeli céljait és megválasztotta az országos vezetés új tagjait.

„A Híd a választási programjában három fő célt tűzött ki maga elé: A jogállamiság megerősítését, az elszegényedett régiók megsegítését és a kisebbségi témák megerősítését. A kormánykoalícióban olyan pozíciókat kaptunk, melyek segítségével ezeket a célkitűzéseket valóban teljesíthetjük„

 

– emelte ki Bugár.

 

Változások az országos vezetésben

 

Az Országos Tanács új taggal egészítette ki az Országos Elnökséget, és két új tagot választott be az OT-be. Az elnökség új tagja Tóth Marián, Tardoskedd polgármestere lett. Az OT új tagjának a Besztercebánya illetve Nyitra megye képviseletében Agócs Tamást és Somogyi Lászlót választották.

 hirdetes_400x285  

 

Az OT jóváhagyta a 2015-ös év gazdasági beszámolóját és a 2016-os költségvetést is. A párt pozitív eredménnyel gazdálkodik, s a cél ennek az eredménynek a fenntartása. Az OT megszavazta a Miniszteri Klub létrehozását is, melyet Solymos László környezetvédelmi miniszter vezet majd.

 

Az Országos Tanácsot vezető Gál Gábor jelezte:

 

„Az OT elkezdte felkészülést a legközelebbi, 2017-ben esedékes megyei választásokra. „Tovább kell erősíteni a párt struktúráit, bővíteni a regionális szintet és a civil szervezetekkel való együttműködést. „

 

-foglalta össze Gál.

 

Most-Híd/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!