Robert Fico (Smer-SD) kormányfő nem vesz részt a parlament rendkívüli ülésén, amelyen az ellenzék majd megpróbálja visszahívni a miniszterelnököt. Erről a sajtót a kormányhivatal tájékoztatta, reagálva ezzel az SaS és OĽaNO-NOVA ellenzéki pártok nyilatkozataira.

 

„Már előre jelzem, hogy ebben a színházban én és a kollégáim nem veszünk részt, az emberekért végzett munkánkkal fogunk foglalkozni.

 

„Köztudott rólam, hogy kormányfőként régóta védem a stabil energiaárakat, amit megerősítettem azokkal az erős tettekkel is, amelyekkel kijavítottam az árszabályozási hivatal hibáit. Teljesen erkölcstelen, hogy a visszahívásomra tett javaslatot olyan emberek adják be, akik felelősek az energiaárak növekedéséért a Radičová-kormány alatt.”

 

-fejtette ki bővebben Fico. Az  OĽaNO-NOVA képviselői, Igor Matovič és  Richard Vašečka, valamint az SaS képviselői, Jana Kiššová és Karol Galek egy mai sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az ellenzék aláírásgyűjtésbe kezd a rendkívüli parlamenti ülés összehívása érdekében. Az ülésen a miniszterelnököt szeretnék leváltani, a nemrég kirobbant energiaárak-körüli botrány miatt. A rendkívüli ülés megtartásához legalább 30 parlamenti képviselői aláírás szükséges, a javaslat leadása után a parlament elnöke hét napon belül köteles összehívni a képviselőket.

 

 hirdetes_400x285  

Teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!