Sulibusz a túlpartra

 

Király Zsolt riportja.

 

Mi az? Kaliňák és Plavčan tárcája finanszírozza, a Most-Híd pedig politikailag eladja? Iskolabusz-pilótaprogram, mely a magyarlakta települések kisiskolásait szállítja szlovák iskolába. Nyolc gyereket, miközben a kisiskolások többsége ellenkező irányba, a bősi magyar tannyelvű iskolába jár.

 

 hirdetes_810x300  

Érsek Árpád szerint sikersztori a javából, Bugár Béla egyenesen a kisiskolák megmentésével kérkedik. Valójában azonban az elszlovákosítás újabb példája zajlik a szemünk előtt magyar segédlettel.

 

Doborgazról az oroszvári szlovák iskolába. Kép: Körkép.sk

 

Detičkám dokážeme pomôcť, aj rodičom, samozrejme, čo je vynikajúce. Odbremeníme rodičov a skultúrnime deťom cestu do školy. Aj si zaspievame možno. Budete mi spievať? Zaspievajú cestou, však?“

 

Mondja magyar akcentussal az ország első iskolabuszának sofőrje, Fekete Róbert.

 

Fekete Róbert, a szlovák sulibusz magyar sofőrje. Kép: Körkép.sk

 

Robert Kaliňák belügy-, Peter Plavčan oktatási- és Érsek Árpád közlekedési miniszter hétfőn indította útjára Doborgazon az ország első iskolabuszát. És bár Vajka, Doborgaz és Bodak összesen mintegy 38 iskolaköteles diákkal rendelkezik, többségük pedig a bősi magyar tannyelvű iskolába jár, mégis inkább az 1947-ig Magyarországhoz tartozó, Doborgaztól 25 perc távolságra levő Oroszvár szlovák iskolájába szállítják a magyarlakta települések kisiskolásait az erre szolgáló nyolc személyes kisbusszal.

 

Sikersztori a javából?

 

[stw]

 

Peter Plavčan (SNS) nagyon örül a projekt beindításának. Annak pozitív hatásait sorolva elmondja, hogy a községek megspórolhatják az iskola fenntartásának költségeit (szerk. megj. értsd, bezárod az iskolát és le van a gond,) az állami buszokhoz képest nagyobb a biztonság az ingázó iskolások számára, a sofőr ugyanis háztól házig felügyeli a be és a kiszállást.

 

Peter Plavčan (SNS). Kép: Körkép.sk

 

Doborgaz esetében a projekt előzetes költségei, – melyet az állam teljes mértékben átvállal – havi szinten 1300-1500 euró, de valós képet erről majd maga a működés ad.

 

Robert Kalinák (Smer) szerint a belügyi tárca költségvetésének tartalékából finanszírozzák az első jármű megvételét, mely nemcsak iskolabuszként szolgál majd, hanem Doborgaz, Vajka és Bodak céljainak megfelelően sport és egyéb utaztatási célokra is igénybe vehető. Például, ha orvoshoz kell vinni a környék lakosait.

 

A szeptemberi iskolakezdéstől várhatóan más községek számára is megnyílik a lehetőség az iskolabusz-projektek benyújtására. Az oktatásügyi miniszter szerint az erre vonatkozó kiírás már meg lett hirdetve a községek számára. Az előzetes igények alapján néhány tucat és több száz közötti autóbusz iránt fogalmazódhat meg igény.

 

Az állam a gépjármű megvételével és azok üzemeltetési költségeinek az átvállalásával járul hozzá a projekthez, melynek valós működése az adott község igényeitől függ.

 

Érsek Árpád a Körkép.sk kérdésére válaszol. Kép: Körkép.sk

 

Érsek Árpád (Most-Híd) büszkén ecseteli, hogy távolabb dolgozó szülők számára nagy segítség és anyagi könnyítés az iskolabusz, mely biztonságos közlekedést is kínál a gyerekek számára. A Körkép.sk érdeklődésére elmondja, hogy egy esetleges másik busz működtetése Bős irányába, mely magyar gyerekeket szállíthatna a helyi magyar iskolába, egyelőre fel sem merült.

 

„Országos szinten természetesen nem jut majd mindenkinek, hiszen nemcsak erről a rövid szakaszról beszélünk. A polgármesterek között jó a kapcsolat, képesek lesznek segíteni egymásnak“

 

– tette hozzá.

 

„A kisközségek számára az iskolabusz olcsóbb megoldást jelenthet, mint a saját iskola fenntartása, ahol méretéből adódóan az oktatás minőségének kérdései is felvetődnek“

 

– reagált Robert Kaliňák  kérdésünkre.

 


 

Plavčan hozzáteszi, hogy nem felülről szeretnének beleszólni a községek döntéseibe, ők csak választási lehetőséget kínálnak. Tudatosítva, hogy vannak községek, amelyek ragaszkodnak a kisiskolájukhoz. Plavčan ugyanakkor nyíltan kimondta azt is, hogy az anyagiak, tehát az ingyenes iskolabusz valamint a szülők nyomása is a községek projektbe való belépését fogja ösztönözni. Értsd, további kisiskolák felszámolása, bezárása várható.

 

Boráros Józseftől, Doborgaz polgármesterétől megkérdeztük, mi lesz az eddigi közös fenntartású autóbusszal, melyet Doborgaz és Vojka együtt finanszírozott, és melynek együttműködtetését múlt pénteken egyoldalúan felmondta (az erről szóló dokumentum szerkesztőségünk birtokában van) arra hivatkozva, hogy hétfőtől a községnek saját autóbusza lesz.

 

Boráros József, Doborgaz polgármestere. Kép: Körkép.sk

 

Boráros vonakodva ugyan, de elismerte, hogy a felmondásról, valamint az új iskolabusz-projektről eddig még csak nem is tárgyalt az alig két kilométerre fekvő Vajka polgármesterével. Feltételezi azonban, hogy a régi autóbusz üzemeltetésének évi 18 ezer eurós kiadásai mostantól Vajka költségvetését fogja terhelni. (Miközben a doborgazi sulibusz kiadásait az állam állja).

 

Hozzátette azt is, hogy az új iskolabuszt a vajkaiak is használhatják majd. Kérdés persze, milyen feltételek és menetrend mellett, illetve mindez mennyire lesz elfogadható a szomszéd település lakói számára. Az állam ugyanis csak a kisiskolások utaztatását finanszírozza, az azon felüli tevékenység már térítéses, miközben a nyolc személyes kisbusz kapacitása már most sem elegendő. Boráros optimista és bízik abban, hogy szeptembertől nagyobb buszra cserélhetik a jelenlegit.

 

Bodak, Vojka, Doborgaz – a három elzárt település

 

A vízierőmű által elzárt három magyar település Bodak, Vajka, és Doborgaz. Bodakon nincs iskola, sem óvoda. A vajkai óvodát 12 gyerek látogatja, a doborgazi óvodába 33 gyerek jár, azok mintegy fele Vajkáról.

 

„Több mint felük Pozsony irányába folytatja (szerk. megj. értsd, szlovák iskolába megy) és állandóan jönnek hozzánk új lakók is. 15 hely biztosan kellene. Bodakról a doborgazi magyar alapiskolába nem jár senki, nekik ugyanis közelebb van Bős. Óvodásaink körülbelül fele vajkai“

 

– vázolja a helyzetet Boráros.

 

Érsek, Kaliňák, Boráros. Kép: Körkép.sk

 

A kisbusz reggel 6.40 körül indul Vajkáról, Doborgazon felszedi a gyerekeket, és fél 8-ra az oroszvári szlovák iskolába szállítja.

 

„A helyi óvodába járó 33 gyerekből 15 magyar, a többség szlovák. Nálunk kétnyelvű óvoda van, ez nem gond. Mind szlovák irányba fognak menni“

 

– nyilatkozza Boráros.

 

Kérdésünkre, hogy a bősi magyar iskolába járó magyar kisdiákok számára milyen ehhez hasonló utazási lehetőség áll rendelkezésre, Boráros József ingerülten reagál: Semmi gond nincs a bősi iskolával, óránként megy az állami busz, az ő költségeiket is átfizeti az állam.

 

Érsek, Kaliňák, Plavčak. Kép: Körkép.sk

 

Itt emlékeztetnénk viszont azokra az Érsek által is sorolt előnyökre, melyeket az iskolabusz a szlovák kisdiákoknak kínál, a Bősre járó magyaroknak, hár háromszor annyian vannak, viszont nem (komfort, nagyobb biztonság, magasabb utazási kultúra, stb.)

 

És mit szól mindehhez Vajka?

 

Mindezek után irány Vajka, hogy tovább tájékozódjunk. Álló Donát, Vajka polgármestere a Körkép.sk kérdésére elmondta, hogy az egész kísérleti iskolabusz-projektről csak annyit tud, ami a sajtóban olvasható volt. Se többet, se kevesebbet.

 

„Hivatalos szervek részéről semmilyen mozgás nem volt, a doborgazi polgármester pedig kerülte az információadás és a tájékoztatás bármilyen formáját. Annak ellenére, hogy a község is várta az információkat“

 

– vázolja a helyzetet.

 

Álló Donát, Vajka polgármestere. Kép: Körkép.sk

 

Álló Donát általános véleménye az iskolabusz projektről az, hogy ha jól van beállítva, valamilyen szinten pozitív lehet.  „Vajka, Doborgaz és Bodak esete viszont speciális, és ez a kis busz, ahogy beállították, a kapacitásával nem fogja tudni teljesíteni azokat az elvárásokat a szülők részéről, amik az elsődleges cél kellene hogy legyen“ – teszi hozzá.

 

A helyiek meggyőződése hogy politikai igény lett teljesítve azzal, hogy az iskolabusz nem a magyar, hanem a szlovák iskolába szállítja a diákokat. Ez abból is látszik, hogy mennyien utaznak.

 

„De mi van a többivel? Ezt nem tartom jó megoldásnak“

 

– mondja Donát, aki keddre össze ishívta a képviselő testület-ülését, tekintettel a kialakult helyzetre. Meg fog kelleni beszélniük az eddig Doborgazzal közösen használt és finanszírozott, éves szinten 18 ezer euróba kerülő 17 személyes kisbusz további sorsát, illetve az iskolabusz szolgáltatásainak esetleges közös kihasználását. Mint mondta, a három községnek együtt kellene működnie.

 

Álló Donát, Vajka polgármestere. Kép: Körkép.sk

 

A szlovákoknak is abszurd

 

Milyen üzenettel bír a vajkaiak számára ez az egész projekt, ha a doborgazi vegyes, magyar-szlovák óvodából kikerülő kisiskolásoknak kizárólag szlovák megoldást kínál állami pénzen?

 

Miközben ezen morfondírozunk, a helyzet abszurditását tovább növelve mellénk lép az egyik szintén tudósítani érkezett szlovák újságíró. Mivel hallja, hogy magyarul is kérdeztünk, kíváncsi, hátha mi megtudtuk, hol itt a magyar érdek.

 

Fekete Róbert. Robert Kaliňák. Peter Plavčan, Érsek Árpád. Kép: Körkép.sk

 

Sajnos nem tudjuk, de az egész helyzet annyira groteszk, hogy ha nem velünk történik, talán el sem hisszük.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!