Mozgalmas év van az MKP mögött. Ez volt az új elnökséggel felálló első teljes esztendő, melyet Menyhárt József vezetésével a párt végigdolgozott.

 

Az MKP elnöke, Országos Tanácsának elnöke, szakmai alelnökei, valamint Nagyszombat, Nyitra és Kassa megye MKP-s képviselői értékelték a 2017-es esztendőt.

 

A sajtótájékoztatón szó volt az oviprogramról, a Baross Gábor Tervről, a Fidesz és az MKP közti stratégiai partnerségről, valamint arról is, hogy a jövő évben a regionális média erősítésével közösségépítés kezdődik.

 

 hirdetes_810x300  

Jó és rossz döntések

 

Menyhárt József szerint 2017 legmeghatározóbb eseménye a megyei választások voltak. „Az MKP jól döntött Pozsony, Nagyszombat, Nyitra és Besztercebánya megyében, ahol vagy egy széles jobboldali koalíció részeként, vagy önállóan, vagy pedig független jelöltet támogatva ért el sikeresnek mondható eredményt” – hangzott el.

 

A párt ugyanakkor rosszul döntött Kassa megyében, ahol a helyi vezetés a Smeres Richard Rašit támogatta, bár maga az MKP itt is külön indult, de Furik Csaba személyében egyetlen megyei mandátumot szerzett.

 

A Körkép.sk az új komáromi református óvoda és bölcsőde alapkőletételével kapcsolatban is megkérdezte Menyhárt Józsefet. Mint ismert, a ceremónián érthetetlen okokból és sokak megrökönyödésére Bugár Béla is szerepet kapott, aki az MKP elnökével, Grezsa István magyar kormánybiztossal és a református egyház elnökével közösen rakták le az alapkövet, mely után a közbeszédben különböző spekulációk kaptak szárnyra.

 

Menyhárt: A Most-Híddal való kapcsolattartás nem létezik

 

Menyhárt József a Körkép.sk kérdésére, hogy milyen szerepe volt a szlovák-magyar vegyespárt elnökének a rendezvényen és értelmezhető-e a közös alapkőletétel egyfajta közeledésként a két párt között, az MKP elnöke elmondta, hogy az nem egy összehangolt és az MKP által szervezett eseménysor volt, hanem a református egyház szervezte.

 

Ebben a kérdésben számunkra a Most-Híddal való kapcsolattartás nem létezik. A magyar magyar párbeszédnek oktatáspolitikai szempontból nem volt folytatása, tárgyalások a vegyespárttal a megyei indulásra vonatkozólag történtek. Azt viszont nem zárom ki, hogy szakpolitikai kérdésekben a két párt szakpolitikusai egyeztetnek a továbbiakban is” – fogalmazott.

 

Az MKP elnöke részéről elhangzott továbbá, hogy a párt megkezdte a felkészülést a 2018-as önkormányzati választásokra ahol a cél, hogy minél több polgármesteri posztot és minél erősebb önkormányzati képviseletet szerezzen.

 

Az MKP magyar államfőjelöltet indíthat

 

2019-ben államelnök választásra is sor kerül és biztosra veszem, hogy megtaláljuk azt a jelöltet, aki magyar elnökjelöltként alternatívát kínál a felvidéki magyarság számára. Vannak olyan megbízható, eddig eredményeket mutató személyiségeink, akik biztosan felvállalhatják, és akiket mi is felvállalhatunk elnökjelöltként. Az egyeztetések a témában már zajlanak” – zárta Menyhárt József.

 

Az évértékelő sajtótájékoztatóval bővebben holnapi cikkünkben foglalkozunk.

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: Körkép.sk

 

További ajánlott írások:

 

Ki legyen a felvidéki magyarság következő köztársaságielnök-jelöltje?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!