A szlovák belpolitikai válság első hetében Bugár Béla (Most-Híd) pártelnök korábban eltervezett kirándulására hivatkozva feleségével elutazott a Maldív-szigetekre. Maga az utazás is elég nagy felháborodást keltett, ám a Topky.sk portál szerint Bugár találkozott ott Marián Kočnerrel.

 

Kočner először letagadta a dolgot, Bugár azonban elismerte, hogy „véletlenül összefutottak”. A portál kérdésére annyit mondott:

 

„Kelet-Szlovákiában vagyok úton, úgyhogy csak röviden. Igen, igaz, láttuk egymást a kirándulásunk negyedik napján egy étteremben. Másokkal is összefutottunk ott Szlovákiából, például Droba úr volt feleségével. (…)”

 

mondta a vegyespárt elnöke. Arra a kérdésre, hogy beszéltek-e egymással, Bugár annyit mondott, hogy „Üdvözöltük egymást”.

 hirdetes_810x300  

 

Marián Kočner először tagadta a furcsa véletlent, azt állította a Topkynak, hogy Új Zélandon volt golfozni. A maffialistán is szereplő, kétes hírű vállalkozó azonban valószínűleg csak az étteremben történt találkozó (március 7.) után utazott el Új Zélandra (március 9.).

 

A Topky.sk cikkének megjelenése után Kočner korrigálta állítását:

 

„Nem találkoztam Bugárral, mert valakivel „találkozni” nálam azt jelenti, hogy „részt venni egy tervezett találkozón”. Más dolog összefutni valakivel, vagyis „véletlenül belebotlani valakibe”. Szóval, ha a kérdés úgy hangzik, hogy „találkoztam-e Bugár Bélával”, akkor a válaszom nem. Ha arra kíváncsiak, hogy „összefutottam-e Bugár Bélával”, a válaszom igen. Bugárral egy étteremben láttuk egymást, én üdvözöltem őt először, mivel én vagyok a fiatalabb, ő elfogadta. Semmilyen más módon nem érintkeztünk”

 

fogalmazott Kočner, akinek neve számos szlovákiai botrányban felmerült már, többek között a Gorilla-ügyben, és egyszer megfenyegette Ján Kuciak újságírót is, akit néhány héttel ezelőtt meggyilkoltak menyasszonyával együtt.

 

Topky.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Topky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!