Nyitókép: Összefogás platform Fb-oldala

 

Mint ismert, az MKP előrehaladott tárgyalásokat folytat Gyimesi Györggyel arról, hogy az OĽaNO magyar nemzetiségű képviselője a Szövetség-Aliancia választási listáján induljon. Végső döntés húsvét után várható.

 

A Most-Híd és valódi platformelnökük, a pártból már egyébként kilépett Bugár Béla kategorikusan ellenzik, hogy Gyimesi a magyar lista nemezti, konzervatív, patrióta szárnyát erősítse. Azzal fenyegetőzve, hogy ha Gyimesi érkezik, ők távoznak. A helyzet azonban úgy áll, hogy mindez inkább növelné, mint gyengítené a Szövetség parlamenti bejutási esélyeit.

 

A Világi Oszkár által irányított Összefogás platform egészen mostanáig csendben volt arra vonatkozóan, hogy a csallóközi oligarcha és meghosszabbított kezei mit gondolnak Gyimesi esetleges érkezéséről.

 hirdetes_810x300  

 

A néhány fős platform mai elnökségi ülésének nyilatkozatából azonban kiderül, hogy nem gördítenek akadályt Gyimesi érkezése elé. Furcsa is lenne, ha a valódi választói bázissal szinte alig rendelkező Összefogás platform ellenezné a jelenleg legnépszerűbb felvidéki magyar politikus érkezését. Hiszen végső esetben pont Gyimesi segíthetné parlamenti mandátumokhoz Mózest, Oroszt, vagy éppen Nagyot (másoknak erre nincs túl sok esélyük.)

 

Mit jelent az oligarcha platform döntése? Egészen pontosan azt, hogy a Most-Híd teljesen magára maradt Gyimesi ellenességével. A Szövetségen és a felvidéki magyarságon belül ugyanis nincs más rajtuk kívül, aki nem szeretné, hogy legyen magyar parlamenti képviseletet. Márpedig Gyimesi elutasítása pont ennek esélyét növelné. Azaz, hogy a Szövetség elbotlik a parlamenti küszöbön.

 

Az Összefogás mai döntése egyúttal azt is jelzi, hogy megbomlott a vegyespárti – számító kettős, azaz az MKP-n kívüli két platform eddigi együttműködése. Pont Gyimesi miatt.

 

Folytatás húsvét után.

 

Körkép.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.