Nyitókép: Facebook, Forró Krisztián

 

A Szövetség-Aliancia a parlamenti választások óta tetszhalott állapotban van. Érdemi politikai tevékenységet hónapok óta nem folytat és leginkább saját magával, illetve a választási eredményért kapott 3,4 millió euró elköltésével foglalkozik,

 

Az országos vezetés fő feladata jelenleg, hogy a december 9-i közgyűlésen átmentse önmagát az új vezetőségbe. Egyúttal Forró Krisztián és Berényi József vezetésével hamarosan ismét kampányolásba kezd.

 

Először az államfőválasztáson induló Forró Krisztián számáa gyűjtenek majd aláírásokat. Forró aláírásgyűjtési kampányát a pártelnök bizalmi embere, a Pro Regia Cultura polgári társulás vezetője, Németh Ladislav koordinálja (és valószínűleg a pénzügyi része is rajta keresztül zajlik). A Körkép.sk információi szerint már megkezdték az aktivisták megszólítását, akik pénzért gyűjthetnek majd aláírásokat Forrónak. Minden aktivista, aki legalább 50 aláírást összegyűjt, pénzt kap.

 

Forrónak 15 ezer aláírás összegyűjtésére van szüksége. Az ezzel kapcsolatos kampány elindítását december 9-én, a párt kongresszusán tervezik bejelenteni. Reményeik szerint december 15-ig össze is gyűjtik a polgári jelöltek számára szükséges, 15 ezer számú aláírást.

 

A Szövetség bicskanyitogató arroganciáját saját választói felé Gyimesi György is kritizálta a szlovák közrádió műsorában szerda délután. Gyimesi György szerint tiszteletlenség minimum a 130 ezer választóikkal szemben, akik nem tudják, mit gondol a párt a szeptember 30-i választások óta a politikai történésekről és a világ dolgairól.

 

Az államfőválasztás után az EP-választások következnek. A párt listavezetője Berényi József lesz. Megválasztása a kongresszuson csak formalitás. Berényi nyugdíjaztatása előtt még szeretne jól fizető, havi 25 ezer eurót garantáló brüsszeli mandátumot szerezni. Egy-egy EP-képviselő ugyanis 5 év alatt másfél millió eurót vihet haza. Majd jöhet a 3-4 ezer eurós brüsszeli nyugdíj. Jól járnak a képviselők asszisztensei is, akikre szintén havi 25 ezer eurós keretet kap minden EP-képviselő.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.