Nyitókép: Archív

 

A Szövetség-Aliancia december 9-i tisztségátmentő kongresszusa előtt 3 nappal Gyimesi György korábbi parlamenti képviselő a párt tagja lett. Gyimesi György ezzel nagy valószínűséggel a 16 fősre csökkenő Országos Elnökség tagjai lesz.

 

„Jó munkát kívánok, üdv a csapatban”

 

– jelentette be a hírt a pártelnök.

 

Jelzésértékű, hogy a döntést nem közösen, hanem maga Forró Krisztián igyekezett elsőként bejelenteni. Döntéséből sok minden kiolvasható. Például, hogy a pozíciójában az elmúlt hónapokban igencsak meggyengült (maga Orbán Viktor miniszterelnök is kritizálta az általa vezetett felvidéki politikát a MÁÉRT-on) Forró számára mindennél fontosabb volt Gyimesi leigazolása. A döntés jelentősen befolyásolja a szombati pártkongresszus alaphangulatát.

 

Gyimesi György belépett a Szövetségbe. Mit szólsz a döntéshez?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

 

Ami az új szerzeményt illeti, Gyimesi igyekezett lehűteni az esetleges túlzott optimizmust. Legalábbis azok részéről, akik eddigi semmittevésükben úgy gondolták, Gyimesi érkezésével most már megszűnik a külső kritikus hang, és lehet tovább folytatni a semmit.

 

Gyimesi ugyanis jelezte, hogy megérkezett ugyan, de azzal a feltétellel vállalta el a tisztséget, hogy az általa korábban hangoztatott hibákat kijavíthassák, a hiányosságokat orvosolják.

 

„Egy valóban alulról épitkező párt portfólioját vagyok kész vezetni. Egy olyan pártét, aki nem teszi félre, nem hallgattatja el a tenni akaró becsületes embereket, motivált szakembereket. Egy olyan pártét, amely nem gyáva beismerni a hibákat, kimondani, ha valami kevés, és kész sokkal többet dolgozni azért, hogy a magyar közösség helyzete olyan legyen, amelyet mindig is megérdemelt”

 

– fogalmazott a politikus.

 

Gyimesi jó hírnek nevezte, hogy továbbra is kritikus lesz minden olyan kérdésben, mely hanyatláshoz vezet. Egyúttal üzent a középszerűségbe belekényelmesedett, érdemi politikától hosszú-hosszú ideje elszokott új kollégáknak is, hogy ideje lenne lendületbe kerülniük és a közösségért dolgozni. Ő ugyanis kellően kipihent, és készen áll a munkára.

 

„Tehát megjöttem, alázatos munkával újraéleszteni a párt struktúráit a legkisebb faluban is. Sok beszélgetés áll előttem, hogy érteni tudjuk, miért tartottunk ott, ahol tartunk” – zárta Gyimesi.

 

 

Hogy mennyire engedik majd dolgozni, az rövidesen kiderül.
Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.