Nyitókép forrása:

 

Ivan Korčok elnökjelölt támogatói, politikusok, a társadalmi és kulturális élet ismert képviselői körében tölti a választás éjszakáját. Nem sokkal este 10 óra előtt érkezett meg a stábjához Pozsonyba (Bratislava), a szavazatváróra.

 

„Köszönöm mindazoknak, akik elmentek szavazni. És szeretnék köszönetet mondani minden állami szervnek, amely megszervezte a választást” – mondta Korčok nem sokkal a megérkezése után.

 

Korčok vendégei között van többek között Andrej Kiska volt államfő, Mikuláš Dzurinda egykori miniszterelnök, Michal Šimečka, a parlament alelnöke, a Progresívne Slovensko elnöke, Branislav Gröhling parlamenti képviselő, az SaS elnöke, valamint Martina Holečková, a KDH parlamenti frakciójának elnöke. Holečková azt mondta, úgy véli, a választáson a tisztesség fog győzni az átláthatatlanság felett.

 

Magda Vášáryová volt politikus és diplomata is elment a szavazatváróra, hogy kifejezze támogatását Korčok mellett. Támogatói között van Zuzana Porubjaková, Kristína Tormová, Milan Kňažko és Juraj Kemka színész is. Kemka azt mondta, Korčok a frizurájával, a szemüvegével és helyes értékrendjével győzte meg.

 

Az elnökjelölt stábjának tájékoztatása szerint több ország mintegy 200 újságíróját akkreditálták Ivan Korčok szavazatvárójára.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!