Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Petr David Josek

 

„A kampányt úgyis meg lehet nyerni, hogy nem neveznek a háború jelöltjének. Ezt sosem felejtem el nekik. Nem csak a fiaim, de polgárok miatt sem” – jelentette ki Ivan Korčok bukott elnökjelölt beszédében, amelyben elismerte vereségét és gratulált Peter Pellegrininek a győzelemhez. Beszéde szokatlanul indulatos volt, és elég világosan utalt rá, hogy a mostani választásokkal az ő részéről még nincs vége.

 

„Igyekeztem lélekből is igazat szólni. Csalódott vagyok, kiábrándult, de mivel sportos alkat vagyok és tudom, milyen a politika, el kell fogadnom az eredményt”

 

fogalmazott.

 

Majd arról beszélt, hogy csak remélni tudja, hogy Pellegrini „független” államfő lesz, és saját meggyőződése szerint fog dönteni, nem pedig utasítások szerint.

 

Majd Korčok felrótta Pellegrininek, hogy milyen kampányt folytatott.

 

„Szlovákiában úgy is lehet választásokat nyerni, hogy nem átlátható a kampányfinanszírozása, és senki nem tudja, honnan is érkeztek a támogatásai”

 

emelte ki. Kijelentette, hogy a választásokat végül a félelem döntötte el, majd azt hangoztatta, hogy az EU és NATO-tagság, valamint a jogállamiság kulcsfontosságú témák.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.