Nyitókép: Jozef Jakubčo/SITA

 

Rudolf Huliak (SNS) koalíciós képviselő bejelentette, hogy az SNS Štefan Harabin volt igazságügy-minisztert javasolja a Szlovák Köztársaság Bírói Tanácsának jelöltjének. Ezzel a jelöléssel kapcsolatban az ellenzéki KDH, a Progresívne Slovensko (PS) és az SaS Harabin korábbi igazságszolgáltatási tevékenységére mutatott rá.

 

Viliam Karas, a KDH alelnöke rossz viccnek tartja Harabin jelölését. „A mai napig jelen vannak azok a károk, amelyeket Harabin okozott az egész igazságügyi rendszernek. Megengedhetetlen, hogy visszatérjünk ezekhez az időkhöz” – zárta szavait.

 

Az SaS szerint Harabin javaslata a Bírói Tanács tagi posztjára a koalíció kseftelésének bizonyítéka, és újabb lépés a jogállamiság lerombolása felé. Branislav Gröhling, az SaS elnöke szerint jogállamilag elfogadhatatlan lenne a jelölése. „Éles emlékeink vannak arról, mire volt képes Štefan Harabin igazságügyi miniszterként, a Szlovák Köztársaság Bírói Tanácsának elnökeként vagy a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának elnökeként, amikor érdekeit mindig a törvények fölé emelte”– tette hozzá Mária Kolíková (SaS) képviselő.

 

 hirdetes_810x300  

Harabin Bírói Tanácsba való jelölésével kapcsolatos elképzelések azt bizonyítják, hogy a kormánykoalíció teljesen elvesztette a megfontoltságát – mondta Zuzana Števulová (PS) képviselő.

 

„Az igazságszolgáltatás harabinizálása ma már a legsötétebb korszak szinonimája, amelyet Szlovákia újkori igazságszolgáltatási történetében tapasztaltunk. Ezek az idők soha többé nem térhetnek vissza” – mutatott rá.

 

 hirdetes_810x300  

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!