Nyitókép: tasr

 

Robert Fico kormányfőt továbbra is a besztercebányai Roosevelt Kórház intenzív osztályán kezelik – közölte portálunkkal a kormányhivatal azzal, hogy a miniszterelnök egészségügyi állapotáról azután közölnek további információkat, ha azt a helyzet lehetővé teszi.

 

A kormányhivatal emellett ismételten felszólította a sajtót, a politikusokat és a nyilvánosságot, hogy nyilatkozataikban a hivatalosan közreadott információkból induljanak ki és ellenőrizzék a tényeket, mivel a kormánytagok csütörtöki sajtótájékoztatója után is téves és félrevezető információk jelentek meg a sajtóban.

 

A kormányhivatal szerint az ilyen téves és félrevezető nyilatkozatok vagy találgatások nem segítenek a kedélyek lenyugtatásában, és feleslegesen hozzájárulnak a feszültségkeltéshez, valamint a társadalom megosztásához.

 

Frissítve!

 

A kormányhivatal közleménye után Robert Kaliňák védelmi miniszter tartott sajtótájékoztatón Besztercebányán, a Roosevelt Kórház igazgatójával. Kaliňák elmondta, hogy a kormányfő péntek reggel egy CT-vizsgálatot követően újabb műtéten esett át. A kétórás műtét során eltávolították a lőtt sebből maradt elhalt szövetet. A kórházigazgató szerint a kormányfő a más betegnél is standardnak számító ellenőrzéseken és beavatkozásokon esik át.

 

Robert Kaliňák elmondása szerint a műtéttel az orvosok igyekeztek pozitív kilátások felé elmozdítani a beteg állapotát.

 

„Az állapota továbbra is nagyon súlyos” – mondta a védelmi miniszter, amit a kórházigazgató is megerősített.

 

„Néhány napba beletelik, mire véglegesen megtudhatjuk, hogyan fog alakulni”

 

mondta Kaliňák.

 

A kormányfő eszméleténél van, stabil, de nagyon súlyos állapotban – közölte Miriam Lapuníková kórházigazgató.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!