Nyitókép: SITA

 

Büntetőfeljelentést készít elő az SaS párt a képviselőivel és tagjaival szembeni egyre több fenyegetés miatt – tájékoztatott Ondrej Šprlák, a párt szóvivője.

 

„Intenzív kapcsolatban állunk a rendőrséggel. A többünket érintő fenyegetés minden határt átlép. Egy politikusnak el kell viselnie bizonyos mennyiségű kritikát, de amikor a családtagjaid olyan leveleket kapnak, hogy meg kell halnod, az elfogadhatatlan”

 

– mondta Branislav Gröhling, az SaS elnöke.

 

Nagyra értékelte a rendőrséggel és a közjogi méltóságok védelmével foglalkozó hivatallal való kommunikációt. „Sajnos egyeseket nem tántorított el a Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök elleni merénylet, hanem éppen ellenkezőleg, megerősítette őket a további gyűlöletterjesztésben. Ezt meg kell állítanunk” – jelentette ki azzal, hogy a politikusoknak is abba kell hagyniuk az uszítást, és segíteniük kell megnyugtatni a társadalmat.

 

A párt alelnöke, Mária Kolíková felhívta a figyelmet arra, hogy a fenyegetések már nemcsak a közösségi oldalakon jelennek meg, hanem levelek formájában is, amelyeket családtagjaiknak is küldenek. „Ezt nem tűrhetjük tovább. Családjaink, különösen gyermekeink, nem lehetnek részesei ennek a gyűlölködő, megfélemlítő politikai küzdelemnek” – mondta, hangsúlyozva, hogy a politikusok felelőssége elítélni a gyűlöletkeltő retorikát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!