Nyitókép: SITA/Viktor Zamborský

 

Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke és a parlament alelnöke határozottan elhatárolódott a politikusok azon törekvésétől, hogy a PS-t vonják felelősségre a társadalmi gyűlöletbeszédért. Mint hangsúlyozta, a PS mindig is tisztességes és szakmai ellenzék volt.

 

Mint Šimečka emlékeztetett, azt a kijelentést róják fel neki, amikor azt mondta, hogy „el fogja gáncsolni a koalíciót“. A PS elnöke kifejtette: az ellenzék feladata, hogy udvariasan, szakszerűen és határozottan alkalmazzon minden rendelkezésére álló eszközt, nevezetesen az interpellációkat, szavazásokat, akadályozásokat, tiltakozásokat vagy a Szlovák Köztársaság Alkotmánybíróságához benyújtott beadványokat. Szerinte az ellenzéknek az általa károsnak tartott törvények elfogadását kell megakadályoznia.

 

 „És most emlékezzünk arra, mi mindent mondtak ránk. Árulók, deviánsok, patkányok, rákfene, elűznek minket, és még egy zsíros folt sem marad utánunk, fel kell minket oszlatni stb. Nagyon sokáig folytathatnám annak összegzését, hogy a demokratikus ellenzék emberei milyen dehumanizációnak voltak kitéve“

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Šimečka, hozzátéve, egyetért azzal, hogy tenni kell valamit a szlovák politikai kultúra helyzetével.

 

„Durva, hisztérikus vagy agresszív kijelentések a spektrum mindkét oldaláról érkeztek, és tényleg elég volt. A PS-nél mi vagyunk az elsők, akik ezt szeretnék, mert mindig is professzionális és tisztességes politikára törekedtünk. Ezért is támogatunk minden olyan erőfeszítést és találkozót, amely a szlovákiai helyzet megnyugtatásához és enyhítéséhez vezet“

 

– jelentette ki a PS elnöke, és arra a következtetésre jutott, hogy senkinek sem engedi, hogy elnyomja az érdemi és szakmai ellenzéki munkát, vagy a PS több százezer tisztességes, demokratikus szavazóját hibáztassák Fico merénylőjének szörnyű tette miatt.

 

SITA

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.