Nyitókép forrása: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Pártfogó felügyelet alá helyezte a bíróság azt a személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy azzal fenyegette meg Branislav Becíket (Hlas-SD), Nyitra (Nitra) megye elnökét, hogy lelövi – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Lena Kiradžiev, a Nyitrai Kerületi Bíróság szóvivője. A bíróság továbbá megtiltotta a gyanúsítottnak, hogy külföldre utazzon, és az alkoholfogyasztástól is eltiltotta.

 

„A bíróság indokoltnak ítélte az előzetes letartóztatásba helyezés elrendelését, de arra a következtetésre jutott, hogy ebben az esetben ez helyettesíthető próbaidő kiszabásával és pártfogói felügyelet elrendelésével, valamint megfelelő korlátozások és kötelezettségek kiszabásával”

 

– mondta a szóvivő.

 

Kiradžiev hozzátette, a bíróság megtiltotta a gyanúsítottnak, hogy külföldre utazzon, köteles rendszeresen megjelenni a pártfogójánál, tilos öt méternél közelebb mennie a sértetthez, bármilyen módon felvennie vele a kapcsolatot, illetve a lakásának közelében tartózkodnia. „Az alkoholtartalmú italok fogyasztásától is eltiltotta a bíróság a gyanúsítottat” – tette hozzá a szóvivő.

 hirdetes_810x300  

 

Branislav Becík megyeelnök, parlamenti képviselő, a Hlas-SD európai választási listavezetője büntetőfeljelentést tett, mert az illető életveszélyesen megfenyegette.

 

TASR

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!