Nyitókép: SITA/Diana Černák

 

A koalíciós partnerek egyelőre nem állapodtak meg arról, hogy a közös jelölt a parlament elnöki posztjára a Hlas-SD alelnöke, Richard Raši lesz. Raši ezt a Hlas-SD pénteki elnökségi ülése után erősítette meg. A TASR-nek hozzátette: a koalíciós tanács nem ült össze ebben a témában.

 

„Megvárjuk, mi történik az új elnök, Peter Pellegrini hivatalba lépése után, és minden bizonnyal újra tárgyalóasztalhoz ülünk“ – mondta Raši az újságíróknak a koalíciós helyzetről.

 

A parlament új vezetőjét az elnök beiktatása után választják meg. A koalíciós megállapodás alapján a parlament elnöki posztja a Hlas-SD-t illeti meg. A párt ragaszkodik ahhoz, hogy a parlamenti feltételek semmiben sem változtak, és a poszt Rašit illeti meg.

 

 hirdetes_810x300  

A házelnöki poszt Pellegrini elnökválasztási győzelme után üresedett meg. A Hlas-SD Rašit jelölte a posztra. Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök áprilisban kijelentette, hogy tiszteletben tartja a jelölést, de továbbra is úgy gondolja, hogy a kormánykoalíció stabilitása érdekében jobb lenne, ha az SNS elnöke, Andrej Danko lenne a parlament elnöke.

 

Teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!