Nyitókép forrása: Standard.sk

 

Többek között a Progesívne Slovensko képviselői is írásbeli szerződés keretében esküt tettek az ILGA nevű nemzetközi szervezetnek arról, hogy az LMBTQ-személyek jogainak biztosítása lesz számukra az első, hogy szankciókkal fogják fenyegetni a szivárványos agendának ellenálló országokat, és arra is kötelezték magukat, hogy a siker érdekében akár a nyilvánosság háta mögött, titokban fogják átültetni az LMBTQ-célokat. Az ILGA-ról érdemes tudni, hogy évekkel ezelőtt az ENSZ is kizárta soraiból, mert a pedofília engedélyezéséért lobbizó csoportokkal is együttműködött. A V4 minden országában akadtak, akik felesküdtek az ILGA-nak, például a magyar ellenzékből Dobrev Klára is.

 

A szlovák konzervatív Štandard hírportál hívta fel a figyelmet, hogy Szlovákia 16 EP-képviselőjelöltje írásbeli esküt tett az LMBTQ-agenda mindenekfeletti képviseletére. A PS-ből nyolcan írtak alá az ILGA-nak:

 

  • Krisztián Váradi,
  • Marek Štefanisko,
  • Michal Wiezik,
  • Martin Poliačik,
  • Vanda Rogovská,
  • Mária Kočnerová,
  • Lucia Yar és
  • Ľubica Karvašová.

 

Közülük hárman be is jutottak az EP-be a hétvégi választáson: Michal Wiezik, Lucia Yar és Ľubica Karvašová.

 

 hirdetes_810x300  

Itt érdemes kiemelni, hogy a PS listavezetője Ódor Lajos volt, tehát a tagállamok és hétköznapi polgárok érdekeivel és akaratával szemben, de akár a választópolgárok háta mögött is LMBTQ-célokat erőltető képviselők bejutásáért Ódor is közvetlenül felelős – és egyben sok mindent elárul az általa képviselt politikáról. Megjegyezzük, a választások előtt nem nagyon reklámozta a PS az ILGA-val kötött esküt.

 

A V4 többi országából is szép számmal akadtak szivárványos fel(össze)esküvők. A legtöbben Csehországban (mintegy hatvanan), akik közül Jana Farská, Markéta Gregorová és Danuš Nerodová jutott be.

 

Lengyelországban szintén 16 aláíró volt, de csak kettő volt sikeres a választáson: Robert Biedroń és Krzysztof Śmiszek (mindketten baloldali jelöltek voltak).

 

Magyarországon 25-en írták alá a szektaszagú kötelezettségvállalást az ILGA-val, közülük kettő szerzett mandátumot: Dobrev Klára és Molnár Csaba. 

 

Az ILGA egykor pedofilpárti szervezetekkel működött együtt

 

Az ILGA szervezet teljes neve International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association, magyarul: Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transz és Interszex Szövetség. A szervezet a szivárványos aktivisták és NGO-k ernyőszervezete. Tagja például a Szlovákiában sokat emlegetett Sablinq, amely fiatalkorú kölyköket von be szexuális témájú „drag wokshopokba”. A tagok között van az Iniciatíva Inakosť is. Mindkét szervezet a progresszív erőtér igen aktív része, a politikába is hajlamosak beleavatkozni.

 

Az ILGA költségvetésének zömét az Európai Bizottságtól kapott támogatások teszik ki, de támogatóik között van a holland kormány, a Nyílt Társadalom Alapítvány és a Global Equality Fund.

 

Az ILGA nem épp szentek gyülekezete. 1994-ben felfüggesztették az ENSZ-tagságát, mert az ILGA alszervezetei között voltak olyanok is, amelyek a pedofília legalizálását szorgalmazták. Ilyen szervezet volt a NAMBLA (North American Man-Boy Love Association – magyarul, Észak-amerikai Szövetség a Férfi-Fiú Szerelemért).

 

Az azóta eltelt években az ILGA papíron irányt váltott, és hivatalosan azt az álláspontot hangoztatja, hogy a pedofília „nem összeegyeztethető a céljaival”. De mikor az USA felszólította, hogy garantálja, hogy egyetlen tagszervezete sem fogja támogatni vagy elnézni a pedofíliát, az ILGA azt válaszolta, hogy ezt nem tudja szavatolni. 

 

ENSZ-beli tagságát 2006-ban szerezte vissza.

 

Körkép.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.