Nyitókép forrása: reprofotó

 

Az elmúlt hónapokban a liberális sajtó alapjaiban remegett meg a sikertelen választások súlya alatt. Michal Kovačič a Markíza (volt) moderátora politikai aktivizmusa miatt volt kénytelen távozni a csatornától. Pár napja a Denník N főszerkesztője és egyik podcast-moderátora kért bocsánatot nyilvánosan a kormány egyes tagjaitól, mert debilnek nevezte őket. Most pedig a StartItUp.sk liberális portál egyik műsorvezetője dobta be a törölközőt, miután a kattintások utáni vágya felülírta a józan eszét.

 

Šimon Žďárský saját (nem StartItUp-os) Youtube-csatornáján közölte egy interjút Marek Prchal cseh marketingszakemberrel, aki Andrej Babiš parlamenti választási kampányán is dolgozott már, legutóbb pedig az SaS arculatváltásáért volt felelős.

 

A probléma a beszélgetéssel az volt, hogy Žďárský a következő címet adta az interjúnak:

 

„Marek Prchal: Megölném Robert Ficót oroszbarát kijelentései miatt”

 

Mint ismeretes, Robet Fico (Smer) kormányfő ellen május közepén kíséreltek meg merényletet, és a miniszterelnök napokig élet és halál között lebegett, több operáción esett át, jelenleg pedig hosszú és (állítólag) fájdalmas rehabilitáció előtt áll.

 

Miután több negatív üzenetet is kapott, Ždárský megváltoztatta a címet („Prchal cseh marketingszakértő ‘megölné’ Ficót oroszbarát kijelentéseiért, apját a kommunisták üldözték”) és letiltotta a hozzászólás lehetőségét. A baj ekkor már megtörtént.

 

Fico megölését emlegetni, még ha csak kattintásvadászatból történik is, egy nem merényletről szóló cikkben, elég meredek. A StartItUp is így gondolta, és megszakította az együttműködést Žďárskýval. Hivatalosan már májusban az elválás mellett döntöttek, bár gyanús, hogy azóta is folyamatosan jelentek meg az ő moderálásával a StartItUp podcast beszélgetései.

 

Ždárský privát Youtube-csatornájáról sokat elárul, hogy például tíz nappal ezelőtt a szélsőségesen liberális Árpád Soltész adott interjút, ahol arról értekezett, hogy Robert Fico és társai „fajtiszta diktatúrát és rendőrállamot építenek ki”.

 

A StartItUp egyébként azt is bejelentette, hogy a Žďárský moderálásához kötődő műsort teljes egészében megszünteti, és átszervezi a podcast adások egész keretét.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!