Nyitókép: Buday Mária

 

A Komárom város által fenntartott helyi szabadidőközpont nagyszabású sportnapot szervezett a gyermeknap alkalmából, melynek lebonyolításához hozzájárultak a város sportcsapatainak legkiválóbb sportolói is a Kajak-kanoe klub, a KFC, a VK Spartak UJS egyesületekből, hogy példájukkal, útmutatásaikkal mozgásra ösztönözzék a gyerekeket, és örömet szerezzenek számukra.

 

Buday Mária felvétele
Buday Mária felvétele
Buday Mária felvétele

 

Az egész belváros egy szabadtéri tornateremmé változott, a Klapka téren vége-hossza nem volt a számos lehetőségnek, melyekben mindenki megtalálhatta a kedvére valót. Ennek köszönhetően a kiváló hangulat nem is maradt el; különféle labdajátékok – asztalitenisz, röplabda, kosárlabda, mozgásfejlesztő játékok, ügyességi játékok hozták mozgásba a gyermekek hadát, a legkisebbektől egészen a majdnem felnőtt serdülőkig. Még az evezést is ki lehetett próbálni, persze, csakis szárazon, egy intelligens evezőgéppel, amit azonban a gyermekek roppantul élveztek.

 

A sportolási lehetőségek mellett a kreativitás, az alkotóvágy kielégítésnek különféle válfajai is teret kaptak, amelyek egy másik, picit távolabb eső belvárosi helyszínen, az Anglia parkban valósultak meg, a képzőművészet remekeit sorakoztatva fel.

 hirdetes_810x300  

 

Buday Mária felvétele

 

A városi gyereknapra vasárnap délután egy órától este hatig került sor. Az érdeklődő családok a városháza épületébe is betekintést kaphattak, sőt, a második emeleti Nagyteremben a csemeték akár a polgármesteri széket is elfoglalhatták. Mindezek mellett retró számítógépeken is lehetett játszani.

 

Buday Mária felvétele

 

Számtalan finomság is várta a gyerekeket, 1000 gombóc fagyit és színes-édes fánkokat osztottak szét. Mindezeken túl a gyermekek 15 éves korig díjmentesen léphettek be a városi strandra, s ugyancsak díjmentesen vehették igénybe a Holt-Vágon található csónakkölcsönző vízi eszközeit. Mondhatni, a számos lehetőség rengeteg gyermeknek szerzett örömet, hogy boldogan, s aktívan élje meg a nekik szentelt napot.

 

Buday Mária felvétele
Buday Mária felvétele

 

Az időjárás is kegyesnek mutatkozott, hiszen az előző napi zivatarhullámot követően már csak néhány kósza felhő jelent meg az égen, és a napsütésé volt a főszerep.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.