És úgy néz ki, annyira itthon vagyunk, hogy itthon is maradunk. Hogy mindenkinek tiszta legyen a kép, a jövő évi világbajnoki selejtezőkről van szó. A meccsre érkezve olyan érzésem volt, hogy ez a Szlovénia elleni mérkőzés már csak ünnep lesz, hisz már továbbjutott a szlovák válogatott. Erről tanúskodott a sok afrikai motívumú póló, zászló és győzikésen zebramintás sisak, amelyen éppen a címben olvasható felirat volt. Talán emiatt nem is gondolkozott el senki igazán azon, hogy nem lesz egy könnyű meccs és Szlovénia nem rossz csapat. A SME napilap is egy cikkben fejtegette a 10 okot, amiért Szlovákia most be fogja húzni a szükséges 1 pontot. Kár hogy a szlovének ezt nem olvasták.

Hogy a legelején kezdjük, érdemes pár szót ejteni a jegyértékesítés formájáról. Egy technikai fiaskó után csak másnap lett sikeresen végrehajtva az internetes eladás, mind a három percig. Eddig tartott ugyanis, amíg lehetett jegyet kapni. Én aközött a 15 ezer szerencsés között voltam, akiknek sikerült kihasználni ezt a rövid időt. Illetve írnék inkább cca. négyezret. Nem hiszem ugyanis, hogy volt valaki a „nyertesek” közül, aki egy vagy két jegyet rendelt volna. Mindenki a maximálisan lehetséges négy jegyet kérte, még ha előre nem is tudta, kivel osztja őket meg. Köztük természetesen én is, hisz tudtam, hogy ha sikerül a vétel, nem lesz probléma vevőt találnom rájuk. Így is lett. Másokkal ellentétben, akik a stadion előtt próbálták értékesíteni felmaradt, ill. fölöslegesen rendelt jegyüket. Gondolom végül ez mindenkinek sikerült, nyerni azonban már nemigen lehetett rajta. Egy találomra megkérdezett üzér ugyanis a meccs kezdete előtt egy órával tíz euróért árulta a tíz eurós jegyet. Ennek az értékesítési módszernek köszönhetően sok stabil drukker maradhatott otthon, ezen talán érdemes lenne javítani.

fanda-r954Magáról a meccsről sajnos nem is nagyon van mit írni, egyszerűen leégett a szlovák válogatott. Megmutatkozott, hogy ha esetleg más nem is, az még mindenképpen hiányzik a válogatottból, amit klasszis csapatok tudnak. Mégpedig sorsdöntő meccset nyerni. Eddig fantasztikusan zajlott a selejtező, köszönhetően a csehek és a lengyelek bukdácsolásának, de természetesen a jó szlovák játéknak is, amiből tegnapra írmag sem maradt. Nem igazán tűnt úgy, hogy ez a csapat nyerni akar, lerítt a játékról, hogy null-nullra van berendezkedve. Nem ment a játék a csapatnak, sem az egyes húzóembereknek, annak ellenére, hogy kivételesen nem a szlovák válogatott volt az, akinek igazán mutatnia kell valamit, hanem a szlovén. Ő pedig mutatott is, miáltal a csoport favoritjává lépett elő. Saját kézben volt a továbbjutás, igaz még most is ez a helyzet, bár Lengyelországban sokkal nehezebb lesz a helyzet. Köszönhetően a négy sárgalaposnak, akik nem játszhatnak szerdán, aminek köszönhetően szétesett a komplett védelem. És már sajnos Boruc sincs a válogatottnál, hogy legalább rá lehessen bízni a dolgot :). Ennek ellenére a győzelem kell, ha nem akarjuk San Marino-ra bízni a továbbjutást.

A tegnapi kör után biztos továbbjutó Dánia, Olaszország és Németország is, Magyarország pedig a Portugáliában „elért” 3-0 után már matematikai esélyét is elvesztette a továbbjutásra, ami azért sajnos már a tegnapi meccs előtt is világos volt. Koeman sem hozott csodát, még ha helyenként reménykeltő is volt a játék. Marad a szokásos végszó: „majd legközelebb”.

u-20-as-magyar-valogatottAkinek viszont nincsenek ilyen problémái, az a magyar u20-as válogatott. Ők már kinn vannak Afrikában, bár nem Dél-Afrikában hanem Egyiptomban, de úgy vannak kinn, hogy a résztvevő csapatok nagyrésze  egy ideje már odahaza pihen. Hihetetlen még kimondani ill. leírni is, de a magyar válogatott vb-elődöntőt játszik. Egy horrorisztikus Honduras elleni kezdés után gatyába rázta magát a csapat és hengerel. Az Olaszország elleni neggyeddöntő felejthetetlen volt, még ha a második félidőben helyenként nagyon bután játszott a magyar csapat. Mégis történelmet írnak a srácok és ők azok, akik optimizmusra adhatnak okot a felnőtt csapatba való fokozatos beépítéssel. Szorítsunk nekik kedd délután, hogy a Ghana elleni meccs után egy rég elfelejtett mondatot porolhassunk le: vb-döntős Magyarország! Bár ezt azért szerencsére halljuk pár sportágban, de a labdarúgáshoz kötve ez egy felbecsülhetetlen siker.

 hirdetes_810x300  

Megosztás:
Címkék: foci

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!