Hosszú Katinka nem fogadja el, hogy a szövetség a budapesti vb promóciójához köti a felkészülése támogatását, ezért nem írja alá a neki ajánlott 12 millió forintos szerződést. Az úszó szerdán azt mondta, láthatóan nem értik egymást a szövetséggel, ezért a jövőben magánzóként fog készülni és versenyezni. Megerősítette ugyanakkor, hogy marad Magyarországon, és továbbra is magyar színekben versenyez.

 

Ilyet nem írok alá – jelentette ki Hosszú Katinka az Origo tudósítása szerint szerdai sajtótájékoztatóján a Magyar Úszószövetség által neki ajánlott szerződésről, és a megjelent újságírók előtt össze is tépte.

 

 

 hirdetes_810x300  

Az elmúlt hetekben a szövetséggel a felkészülése körülményeinek biztosításáról éles vitába keveredett világklasszis azt mondta, azért nem hajlandó aláírni a 12 millió forintos támogatási összegről szóló szerződést, mert abban kikötik a 2017-es budapesti úszó-vb népszerűsítésében való részvételt.

 

Hosszú Katinka azt mondta, neki ez a pénz nem kell a bankszámlájára, helyette azt várja el, hogy a szövetség teremtse meg belőle a megfelelő feltételeket a felkészüléshez. Megismételte, hogy a szövetség szerinte mindent a versenyzőkre és edzőkre bíz.

 

Hogy mi lehet a konfliktus következménye, illetve Hosszú Katinka mai sajtótájékoztatójáról bővebben az Origo cikkéből tájékozódhatsz.

 

Origo/Nemzeti Sport

 

Nyitókép: Nemzeti Sport

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!