Nyitókép: fradi.hu

 

Mint ismert, a Ferencváros március 16-án 21.00-tól a Puskás Arénában fogadja a Bayer Leverkusen együttesét az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján. A mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov és Dibusz Dénes vett részt.

 

„Sose jó vereséggel készülni egy fontos mérkőzésre, de lezártuk a Puskás Akadémia elleni összecsapást. Tiszta lappal nyitottuk a hetet, olyan elánnal és elszántsággal, hogy csak egy cél lebeg a szemünk előtt, ez pedig az, hogy csütörtök este nyerjünk és kivívjuk a továbbjutást.”

 

kezdte Dibusz Dénes, aki a Puskás Arénában várható hatalmas hangulatról és a hazai pálya előnyéről is beszélt.

 hirdetes_810x300  

 

„Alapvetően úgy láttuk, tapasztaltuk az edzésen, hogy nincs rossz fűcsomó, amin esetleg úgy pattanna a labda, ahogy az nekünk jó, nagyon jó talajú pálya fogadott bennünket, amelyen remekül lehet focizni, és nekünk meg is kell mutatnunk holnap este, hogy tudunk focizni! Úgy gondolom, hogy minden olyan játékosnak, aki pályára lépett itt, a Puskás Arénában, csak előnyt jelenthet az a hangulat, ami itt szokott lenni. Mindez kiegészül majd a több tízezer fanatikus szurkolóval, akik a lelátóról adják majd az igazi hazai pálya előnyét.”

 

Dibusz Dénes újságírói kérdésre elmondta, milyen következtetést vontak le a múlt heti mérkőzésből.

 

„Gyakorlatilag helyzet nélkül játszott a Bayer, a második gól sem helyzetből született. A meccs pozitívuma tehát az volt, hogy nem tudták megbontani a védekezésünket, nem volt nagy ziccerük. A tervünket jó százalékban megvalósítottuk, de az eredmény sajnos nem úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna. Tudjuk, hogy minőségi játékosaik vannak, akik a kis lehetőségekből is azonnal lőnek, gólokat szereznek. Ezeket kell elkerülni. Teljesen más mérkőzés lesz a csütörtöki, és ha ki is alakulnak ilyen lehetőségek, nekünk sokkal gyorsabban kell ezekre reagálni.”

 

A mérkőzést nagy érdeklődés övezi, így a játékosok felé is számos megkeresés érkezik a jegyekről.

 

„Azt hiszem, ebben én vagyok a rekorder, most is 100 felett volt a végső szám. Hétről hétre rengeteg kérést kapok, mert sokan szeretnék látni a bajnokikat, nemzetközi meccseket, de nem lepődtem meg a mostani nagy érdeklődésen. A kapott jegyeimet már elosztogattam, szóval nyugodtan tudok a meccsre koncentrálni. Hatalmas hangulat lesz és remélem, hogy a játékunkkal tűzbe hozzuk a szurkolókat.”

 

A szót ezután Sztanyiszlav Csercseszov vette át, aki szintén a leverkuseni tapasztalatokat osztotta meg az újságírókkal.

 

„A csütörtöki visszavágón 0-2-ről indulunk. A múlt heti meccsen a végeredményt leszámítva amit szerettünk volna megvalósítani a pályán, az többnyire jól sikerült. Ugyanakkor tudjuk, mire képes az ellenfél, mi pedig nem lőttünk gólokat a helyzeteinkből. Tudjuk, hogy min kell változtatni és azzal a kerettel kell megvalósítani a terveinket, amivel rendelkezünk. Az agresszivitás és a naivitás két külön fogalom. Tudjuk, hogy hajtanunk kell az eredményért, de nem szabad naivan játszani, és úgy kimenni a pályára, hogy nagyon kell koncentrálnunk. Ma este még van időnk változtatni a taktikán, videózni is fogunk. Egyértelmű, hogy mást kell játszanunk mint Németországban, de megesik, hogy jó csapatok ellen nehéz megtalálni a megoldást.”

 

A vezetőedző a sérült játékosokról is beszélt.

 

„A sérültek közül nincs olyan játékosunk, aki vissza tudna térni. A 0-2, az 0-2, tehát minimum két gólt kell szereznünk. Alapvetően azt nem tudjuk, hogy milyen taktikával jön az ellenfél, de nem beszélünk az eshetőségekről. Reméljük, nem történik semmi, minden játékosunk egészséges marad, mert jelenleg összesen 13 felnőtt futballistánk van, a többiek utánpótlás korúak…”

 

A leverkuseni mérkőzés során a Fradi-tábor éltette Sztanyiszlav Csercseszovot, akit erről is kérdeztek a sajtótájékoztatón.

 

„Ha az embert ünneplik az mindenképpen jobb, mint ha nem. Úgy gondolom, hogy a szurkolóink jobbak voltak Leverkusenben, mint mi. Bízom benne, hogy a visszavágón együtt vezethetjük győzelemre a csapatot. A holnapi lesz a 16. nemzetközi mérkőzésünk ebben a szezonban. Ez egy nagyon hosszú út, amelyet együtt, a szurkolókkal éltünk át eddig. Történelmi lesz a csütörtöki meccs.”

 

fradi.hu

Megosztás:
Címkék: Fradi Leverkusen

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!