Nyitókép: sport.sk/archív

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DAC 5:2-re győzött az újonc Kassa ellen a Niké Liga 2. fordulójában. Bár szurkolóbarát volt a mérkőzés, a lelátón ülő sportkedvelő közönség alig bírta kivárni, hogy a csapatkapitány, Kalmár Zsolt is lehetőséget kapjon a pályán.

 

Lásd az alábbi videót:

 

 

Mint ismert, Adrián Guľa vezetőedző láthatóan leépíti a DAC magyar játékosvonalát. A magyar válogatottban is közönségkedvencnek számító Kalmár Zsolt rendre csak csereként kap lehetőséget. Így volt ez most is.

 

Kalmár csak a 72. percben kapott lehetőséget a pályára lépésre, ezt megelőzően több mint 6000 szurkoló skandálta a játékos nevét, hátha végre az edző is úgy dönt, hogy beküldi őt.

 

Az esettel kapcsolatban a Nemzeti Sport is megkérdezte a játékost.

 

„Fantasztikus érzés volt. Köszönöm a szurkolóknak, hogy mindig mellettem állnak. Jóban, rosszban is. Amikor pályára lépek, mindent kizárok magam körül, és akkor csak a focira koncentrálok, élvezem a játékot. Úgy érzem, ez ma is sikerült. Szerintem jól szálltam be a meccsbe, átadásaimmal gólhelyezetekbe hoztam a csapattársaimat. Én továbbra is csinálom a dolgomat. Keményen edzek. Ugyanúgy, mint eddig. A jelenlegi helyzet az edző döntése. Ezt el kell fogadni. Nekem és minden játékosnak. Ha lehetőséget kapok, akkor próbálom a maximumot nyújtani. Most ilyen helyzetben vagyok, meglátjuk, mi lesz a jövőben”

 

fogalmazott Kalmár, akivel kapcsolatban egyre többször jelennek meg olyan hírek, hogy akár klubot is válthat, hisz a kevés játékperc válogatottbeli helyzetét is megingathatja.

 

Mi a véleményed a DAC magyartalanításáról Gula alatt, Világi szeme láttára?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Nyilatkozata lényegében cáfolta azokat az állításokat, miszerint edzésmunkájával, vagy a játékhoz való hozzáállásával akadtak volna gondok, ami miatt Gula mellőzi.

 

Niké Liga: Gólgazdag mérkőzésen tartotta otthon a három pontot a DAC – Képek, videók

 

Kalmár mellőzése azért is érdekes, mert a szerződés meghosszabbításakor Világi Oszkár klubtulajdonos kiemelte, hogy Zsolttal hosszú távon számolnak.

 

„Zsolttal megegyeztünk. Arra számítunk, hogy itt marad velünk, és együtt fogjuk építeni ezt a klubot. A családja Győrben él, ez az a közeg, amelyben szeretne továbbra is maradni, és mi örülünk, hogy ez így alakult. Tudni kell, hogy hosszú hónapokon át segítettük Zsoltot, amikor megsérült, a visszatérésében is mindig támogattuk. Zsolt és a klub kapcsolata több, mint egy szerződés. Így bármi is történik, azt közösen gondoljuk végig. Zsolt már a DAC-nak a része, az egyik szimbóluma, és ezt ő is így érzi hál’ istennek”

 

nyilatkozta idén márciusban az NB1.hu-nak interjúban Világi.

 

Lenne mit tanulniuk a DAC-nál a Sepsiszentgyörgytől

 

Időközben az olasz sajtó már szinte kész tényként közli, hogy a DAC gólvágója, Nikola Krstovičot a Lecce viszi.

 

Krstovič Olaszországba távozhat. Kalmár elégedetlen

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.