Nyitókép: Facebook.com/KFC Kománrno

 

Nagy reményekkel vág neki a tavaszi idénynek a Komáromi FC. A lilák hétpontos előnnyel teleltek a tabella élén, most pedig mindenki érdeklődve várja, hogy sikerül-e megtartani, vagy esetleg akár növelni is előnyüket.

 

Míg az eddigi években viszonylag szolid célokat tűztek ki maguk elé a komáromiak, idén a szurkolók és a csapat számára is egyértelmű, hogy a bajnokság megnyerése az elvárás, és ezzel együtt a feljutás a Niké Ligába. Eddig hiányzott az ehhez szükséges infrastruktúra, most azonban a felújítás alatt stadion főpályája már kész, nyárra pedig várhatóan a lelátók is teljes mértékben elkészülnek, azaz megfelelnének a SFZ általi elvárásoknak.

 

Radványi Miklós érkezése alapjaiban erősítette meg a komáromi gárdát. A legmagasabb szlovákiai bajnokságot is megjárt vezetőedző elve a stabilitás, játékoskeretében csak minimális változtatásokat eszközöl, az erősítések pedig többnyire azok is: erősítések.

 

Utolsó, szezonrajt előtti nyilatkozatában, melyet a Nemzeti Sportnak adott, Radványi elmondta, hogy csapatát összetartó erő, kiváló csapatszellem és elszántság jellemzi.

 

„Sokan már a feljutásról beszélnek, de tudjuk, hogy tizenhárom kemény meccs vár ránk a tavasszal, néhány forduló után okosabbak leszünk. Most kizárólag a szombati, Liptószentmiklós elleni összecsapásra összpontosítunk, utána pedig következhet a nagy csata legnagyobb riválisunk, az Eperjes ellen. Ha ezeket a meccseket megnyerjük…”

 

…akkor minden esély megvan a feljutásra – tesszük hozzá gondolatban.

 

facebook.com/KFC Komárno

 

A „legnagyobb” érkező címet idén Jakub Sylvestr kapta meg. A válogatott tapasztalattal rendelkező 35 éves játékos legutóbb Izraelben játszott az FC Sekzia Ness Ziona másodosztályú csapatnál, az izraeli-palesztin helyzet miatt azonban a játékos családjával együtt hazaköltözött és Besztercebányán készült.

 

„Kaptam egy fülest, hogy szabad játékos. Éppen tapasztalt támadót kerestem, mert Patrik Voleskýnek problémái voltak az achileszével a felkészülés alatt. Felhívtam őt, eljött és örülök, hogy megegyeztünk a szezon végéig tartó szerződésben további egy éves opcióval.”

 

nyilatkozta a játékos szerződtetésével kapcsolatban Radványi, aki szerint Sylvestr tapasztaltsága mellett külön bónusz, hogy remek fizikai állapotban érkezett meg Komáromba, így azonnal bevethető.

 

Érkezők:  Ovšonka Dávid, Nagy Szebasztián, Nikola Janjič, Boris Turčák, Jakub Sylvestr

Távozók: Samuel Magda, Miroslav Antal

 

A komáromiak nyolc felkészülési mérkőzést játszottak télen. Ebből ötször győztek, egy esetben döntetleneztek, két mérkőzésen pedig vereséget szenvedtek.

 

Radványi Miklós a felkészüléssel kapcsolatban elmondta, hogy vegyesek az érzései, hisz három erősebb csapattal szerette volna összemérni védencei erejét, azonban a Vasas és az Aranyosmarót visszalépett a meccsektől.

 

Mint ismert, az Aranyosmarót a Spartak Praha elleni mérkőzés miatt lépett vissza úgy, hogy közben már november óta fixált időpontjuk volt a komáromiakkal. Míg a ViOn gyorsan és gond nélkül leváltotta a KFC-t, addig a komáromiak épp a ViOn-nal való megegyezés miatt visszautasították a Slovant, mely szerette volna a Téglamezőn fogadni a feljutásra esélyes KFC-t.

 

facebook.com

 

Radványi korábban a Sportnetnek elmondta, hogy csak az éles mérkőzéseken derül majd ki, hogy mennyire sikerült jól a felkészülésük, azonban pozitívumnak tartja, hogy a mongol válogatott játékos, Ganbayar Ganbold felgyógyult, így tavasszal már számíthat rá.

 

„Természetesen ha nem kapjuk el a startot, akkor gondjaink lehetnek, de bízom a csapatomban”

 

mondta Radványi, aki minden bizonnyal örömmel vette, hogy a mögöttük kilencpontos hátránnyal harmadik Pozsonyligetfalu döntetlennel kezdte a tavaszi idényt.

 

A Liptószentmiklós-Komáromi FC bajnoki szombaton 14:30-kor kezdődik, a találkozót élőben közvetíti a Niké TV internetes oldal.

 

 

futbalnet.sk

 

Körkép.sk/KPA

 

Átnevezik a szlovák országos másodosztályt, sikerült támogatót találni

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!