Nyitókép: Nemzeti Sport/Árvai Károly

 

Bognár György vezetőedző szerint a Paksi FC csapatának alkalmazkodnia kell a Ferencvároshoz a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerda esti döntőjében, Dejan Sztankovics szerint pedig a döntőt nem játszani, hanem megnyerni kell.

 

Mint ismert, a Ferencváros és a Paks jutott be a MOL Magyar Kupa döntőjébe, melyet szerdán 19:30-kor rendeznek a Puskás Arénában.

 

„Ha egy jobb képességű ellenféllel játszol, akkor illik alkalmazkodni hozzá, és ez ésszerű is. Mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy a Ferencváros a legjobb játékerőt képviselő együttes a magyar mezőnyben. Bizonyos mértékig alkalmazkodnunk kell a Fradihoz, a kérdés az, hogy mennyit tudunk a saját játékunkból kivinni a pályára”

 

nyilatkozta a finálét felvezető hétfői sajtótájékoztatón Bognár György, a Paks vezetőedzője, majd hozzátette, az FTC az esélyese a találkozónak, de egy meccsen sok minden megtörténhet, és két évvel ezelőttről már van tapasztalatuk, hiszen játszottak egy kupadöntőt a Ferencvárossal, ugyancsak a Puskás Arénában. A fővárosiak a 2022-es fináléban 3-0-ra győztek.

 hirdetes_810x300  

 

Bognár úgy fogalmazott: akkor simább volt az FTC fölénye, de úgy gondolja, idén talán szorosabbá tudják tenni a mérkőzést.

 

„Két éve olyan hangulat vett körül minket, amihez a játékosok nem voltak hozzászokva, de most azok a tapasztalatok is a segítségünkre lehetnek”

 

vélekedett.

 

A két csapat a mostani idényben már lejátszotta mindhárom egymás elleni meccsét a bajnokságban: a címvédő Ferencváros otthon előbb 6-1-re, majd 1-0-ra győzött, Pakson viszont 3-2-re kikapott.

 

„Jó tanulság volt az idei három mérkőzés, ezek jó alapot adnak. Ezekből azt a következtetést tudtuk levonni, hogy hazai pályán van esélyünk nyerni a Fradi ellen, idegenben sokkal kevesebb. Semleges pályán talán jobban kiegyenlítődnek az erőviszonyok”

 

fejtegette Bognár.

 

Hozzátette, különösebb meglepetést nem tudnak okozni egymásnak a csapatok, ezért különösebb taktikai húzásokra senki ne számítson.

 

Újságírói kérdésre válaszolva a szakvezető úgy fogalmazott: jelentősen megnőnének az esélyeik, ha a – tavaly az FTC-hez igazolt – Varga Barnabás ismét náluk futballozhatna, de jól ismerik a válogatott csatárt és alkalmazkodniuk kell hozzá.

 

Az utolsó bajnoki fordulóban dől majd el, hogy a tolnaiak a tabella második vagy harmadik helyén végeznek-e. Bognár elismerte, a szezon elején ők sem számítottak ilyen jó szereplésre. Az ötödik hely környékére várták a csapatot, de amikor augusztus végén 6-1-re kikaptak az FTC otthonában, változtattak a csapatjátékon.

 

„Sokkal kevesebb helyzetet alakítunk ki, mint az elmúlt években, kevesebb gólt szerzünk és sokkal kevesebbet is kapunk. Masszívabb középpályás-védekezést alkalmazunk, és azt gondolom, ez hozta meg ezt a pontszámot a játék minősége, a látványosabb játék rovására”

 

magyarázta.

 

Sztankovics: A döntőt nem játszani, hanem megnyerni kell

 

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Stankovic szerint komoly mérkőzésre van kilátás, amelyen a két csapat fej-fej mellett fog küzdeni a trófeáért.

 

„Úgy gondolom, szerdán nagyon direkt futballt láthatunk majd, és nagyon sok minőség is lesz a pályán. Apró részletek, akár egy lövés, egy szöglet, vagy egy hiba dönthetnek a finálé kimeneteléről”

 

közölte.

 

A szerb tréner is úgy vélekedett, hogy nem tudja meglepni egymást a két együttes.

 

„A taktika egy része a játéknak, de számomra még ennél is sokkal fontosabb a hozzáállás. Mennyire tudunk koncentrálni az elejétől kezdve kilencven vagy akár 120 percig? Mennyire vagyunk képesek elhozni a lepattanó labdákat?”

 

fejtegette.

 

Stankovic hangsúlyozta, az ország legnagyobb stadionjában játszhatnak, akár 60 ezer ember előtt, ez nagy felelősséget ró rájuk.

 

„A legjobbunkat igyekszünk kihozni magunkból, hogy megnyerjük a meccset a Puskás Arénában. Hatalmas és gyönyörű létesítményben rendezik a találkozót. Nagy felelősség ez számunkra, hiszen minden Fradi-szurkolót és mindenkit, aki Magyarországon szereti a labdarúgást, szeretnénk jó játékkal megörvendeztetni”

 

Az FTC szombat este 2-0-ra kikapott a Diósgyőr otthonában. Ennek kapcsán a vezetőedző megjegyezte: a végeredmény miatt csalódott, a játékosai hozzáállásával azonban abszolút elégedett, és fizikálisan teljes mértékig készen állnak a fináléra.

 

„Egy meccsen bármi megtörténhet. Korábbi edzőm, José Mourinho azt mondta, a döntőt nem játszani, hanem megnyeri kell. Ennek szellemében lépünk pályára a fináléban, amely egy kiemelt esemény.”

 

fogalmazott Sztankovics, aki szerint mindkét csapat maximálisan felkészült a másikból, aligha érheti meglepetés az együtteseket.

 

A Paks-Ferencváros kupadöntő szerdán 19:30 perctől kezdődik a Puskás Arénéban. A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

 

m4sport.hu, fradi.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!