Nyitókép: reprofoto/facebook.com

 

Május 27-én  27 helyett csak 15 emberrel kezdték el a felkészülést a június 14-én rajtoló, hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra a csoportkörben a magyarokkal is találkozó németek.

 

A DPA közlése szerint a válogatottban Manuel Neuer csapatkapitányi helyét átvevő Ilkay Gündogan nem követi a kapus korábbi példáját a kapitányi karszalagot illetően.

 

A világbajnok kapus ugyanis a 2020-as foci-Eb-n szivárványos karszalagot viselt, ami miatt az UEFA is vizsgálatot indított. Ha még emlékszünk rá, a 2022-es katari vb-n még inkább kiéleződött a helyzet, mikor a FIFA szankciókat helyezett kilátásba a szivárványszínű kapitányi karszalag viselése miatt.

 

A török bevándorlók utódaként német állampolgárságú Gündogannak láthatóan eszébe sem jutott, hogy a Neuerhez hasonló liberális vonalat kövesse, ehelyett a német nemzeti színeket választotta.

 hirdetes_810x300  

 

Az esetre Milan Krajniak korábbi munkaügyi miniszter is felhívta a figyelmet, rámutatva a „mai európai paradoxonokra”.

 

„Úgy gondolom, hogy ha az államot képviseljük, büszkék vagyunk a nemzeti jelképeinkre, és ezért viseljük őket, ez a természetes hazaszeretet megnyilvánulása. A mai Európa paradoxona, hogy meglep bennünket a saját államunk iránti tisztelet”

 

fogalmazott közösségi oldalán Krajniak.

 

Körkép.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!