Nyitókép: nikeliga.sk

 

Komárom a szlovák első osztály történetének (1993 óta számítva) 31. klubja. A KFC most először kezdi meg az idényt a legfelsőbb szlovák bajnokságban.

 

A Ligás Klubok Uniójának elnöksége mai ülésén jóváhagyta a KFC jelentkezését a Niké Ligába. Mint ismert, a komáromiak már májusban bajnoki címet ünnepeltek a MONACObet-Ligában, miután már két fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a tabella élén.

 

A Niké Ligában való induláshoz azonban nem volt elegendő a másodosztálybeli bajnoki cím, más feltételeket is teljesíteniük kellett az első osztályban való részvételhez.

 

„Sportoldalról már régebben teljesítették a kritériumokat, ma pedig minden szükséges jogszabályi követelményt bemutattak, amely szükséges ahhoz, hogy az új szezontól a Niké Liga teljes értékű tagjai lehessenek”

 hirdetes_810x300  

 

közölte Ivan Kozák, az LKU elnöke.

 

Baráth György, a KFC elnöke a klub felvételével kapcsolatban elmondta, hogy mindannyian örülnek, nemcsak a felnőtt férfi csapat, hanem a felnőtt női csapat feljutásának is.

 

„Egész életemben élveztem a futballt és szeretem a kihívásokat. Amikor tíz éve átvettem a klubot, valahol lent, a földszinten volt. És egészen idáig dolgoztuk fel magunkat”

 

mondta Baráth György, aki nemrégiben töltötte be 80. életévét.

 

fotó: nikeliga.sk

 

A komáromi klubelnök megerősítette, hogy a feljutást kiharcoló csapat magját megtartják, több kulcsemberrel is új szerződést írtak már alá. Baráth György azt is megerősítette, hogy a Niké Ligában is Radványi Miklós vezetőedző irányítja majd a csapatot, aki a 2021/2022-es idénytől dolgozik ismét Komáromban.

 

„Nem akarunk elkezdeni ilyen ‘rugdosó’ focit játszani. Olyan stílusban kell játszanunk, ahogy a többi mai csapat vagy a válogatott. Valamikor például a védők szigorúan védők voltak, ma azonban már félig csatárokat játszanak. Nem szabad beképzeltnek lennünk, az eufória biztosan kicsit alábbhagy. Azonban nem csak a létszámot akartjuk növelni”

 

emelte ki Baráth György.

 

Aranyosmaróton kezdenek

 

Miután a komáromi stadion még átépítés alatt áll, a KFC hazai mérkőzéseit Aranyosmaróton rendezik majd meg, a klub már le is szerződött a Niké Ligából kieső ViOn-nal.

 

„A füves területünk készen áll, de más dolgokat is be kell fejeznünk, hogy ideiglenes engedélyt kaphassunk. Arra számítunk, hogy ez október végére sikerülhet és tavasszal már komplexen kezdhetünk”

 

közölte a klubelnök. Az optimista számítások szerint november elején már saját otthonukban fogadhatnák a csallóközi derbire a DAC-ot.

 

A komáromi stadion aktuális képe, fotó: Niké liga, 2024. június 5-én

 

„Várjuk ezt a derbit. Különleges mérkőzés lesz számunkra. Várjuk azonban már a többi párharcot is a Niké Ligában, például a Slovant, a Nagyszombatot, a Zsolnát és a többieket. Valami különleges lesz ez Komáromnak”

 

nyilatkozta örömét nem kendőzve Baráth György.

 

A 2024/2025-ös idény első fordulójában a hagyományoknak megfelelően az aktuális bajnokot fogadja az újonc, így a pozsonyi Slovan ellen kezdheti meg a pontvadászatot a Radványi-legénység.

 

Körkép.sk, nikeliga.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.