Nyitókép: M4Sport Online/Screenshot

 

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az M4 Sport riporterével, Molnár Mátyással beszélgetett a csapat németországi bázisán. Az év férfi sportolója díjjal elismert futballista megerősítette: felkészülten, pontosan tervezett taktikával és alapjátékkal vágnak neki a kontinenstornának.

 

Június 14-én este megfújják a kezdő sípszót Münchenben, a Németország–Skócia mérkőzéssel 21 órakor elkezdődik az egy hónapon át tartó labdarúgó-Európa-bajnokság. A magyar válogatott elsőként június 15-én, szombaton 15 órakor Svájc ellen lép pályára Kölnben. A válogatott hétfő reggel még Telkiben edzett, majd kora délután elindult dél-bajorországi bázisára, Weiler im Allgäuba, ahol több százan fogadták őket – köztük a közmédia sportcsatornájának stábja. Az M4 Sport riportere a csapat kapitányával, Szoboszlai Dominikkal készített interjút, amelyben hangsúlyozta: a következő napok feladata elsősorban a mentális felkészülés lesz.

 

„Minden meccs előtt mondok beszédet. A svájc elleni mérkőzés kicsit »leülősebb« lesz, át kell gondoljam, hogy pontosan mire is van szüksége a csapatnak. Mindenki készen áll, úgyhogy nem félek. A többiek tudják, hogy teljes mértékben bízom bennük” – jelentette ki a labdarúgó.

 

Molnár Mátyás a beszélgetésben felidézte azt a megható pillanatot, amely bejárta az egész magyar sajtót: a válogatott érkezésekor készült felvételen egy kislány könnyekkel a szemében köszöni meg a nemzeti válogatott csapatkapitányának, hogy aláírta mezét.

 

„Furcsa megélni ezt. Nekünk csak öt percbe telik, de nekik egy egész életre szóló élmény és emlék lehet egy ilyen találkozás, ezért nagyon odafigyelünk rájuk” – kommentálta Szoboszlai Dominik. Hozzátette, a kedves fogadtatás mellett a helyi feltételekkel is elégedettek. Az ellátásuk kifogástalan, az ételek finomak, az ágyuk kényelmes, de megjegyezte, ő olyan típus, aki bárhol el tud aludni, akár ülve is. A teljes beszélgetés újranézhető az M4 Sport YouTube-csatornáján.

 

A magyar válogatott mérkőzései:

Magyarország–Svájc: június 15., 15 óra

Németország–Magyarország: június 19., 18 óra

Skócia–Magyarország: június 23., 21 óra

Euro 2024 – kövesse a labdarúgó-Európa-bajnokság eseményeit június 14-től az M4 Sporton, a Nemzeti Sportrádión, a Kossuth Rádión, az M1-en és a Nemzeti Sport felületein!

 

MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!