Nyitókép: sita/AP Photo/Themba Hadebe

 

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar válogatott vereséggel kezdte az Eb-szereplést, miután 3:1-re kikapott Svájc együttesétől. A mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány értékelt az M4 Sportnak.

„A svájciak különösen az első félidőben jobban játszottak, lefociztak bennünket. A bal oldalon nem tudtunk rendesen rotálni. Nem sikerült rendesen megértetnem a játékosokkal, hogy mit szeretnék látni. A második félidő jobban alakult, jobban játszottunk, tartottuk az ellenfelet. A svájciak mélyen védekeztek, sikerült helyzeteket kialakítani. Arra viszont nehéz mit mondani, ha ilyen gólokat engedünk az ellenfélnek.

Két-három játékos szerepelt elfogadhatóan, mindenki más a tudása alatt futballozott, és ennek megfizettük az árát. Hatékonyabban kell megtartanunk a labdát, sokszor az első passzok sem jöttek össze. A második félidőben több párharcot nyertünk meg, és a teljesítményünk sokkal jobb volt. Túl sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, ezeknek a hibáknak a számát csökkenteni kell. Én vagyok az edző, én állítom össze a csapatot, és cserélek, ezért nem kritizálok senkit sem.”

 

összegzett Marco Rossi.

Szoboszlai Dominik: Nem mehetünk úgy bele, hogy azt hisszük, ajándékba kapjuk a három pontot

„Fogalmam sincs mi volt a baj” – kezdte az értékelését Szoboszlai Dominik.

 

„Teljesen más csapat volt az első félidőben a pályán, mint a másodikban. Van még két meccs hátra, nem szabad búslakodni. Innen szép a győzelem. Nem mehetsz bele úgy egy meccsbe, hogy azt hiszed, ajándékba adnak majd három pontot. Ezért meg kell dolgozni. Ideáig is úgy kerültünk, hogy küzdöttünk végig. Nem fogja azt mondani a német vagy a skót válogatott, hogy elengedi a mérkőzését”

 

Körkép.sk

 

Vereséggel kezdtük a németországi foci Eb-t

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!