Nyitókép: Stu Forster | Credit: Getty Images

 

A Svájctól elszenvedett 3–1-es vereség után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, mi okozta a magyar csapat gyengébb első félidei teljesítményét: egy taktikai húzással meglepte csapatát Svájc és erre meccs közben nem, csak a szünetben tudtak reagálni, de akkor már kétgólos hátrányban voltak.

 

„Az első félidőben egy taktikai félreértésben voltunk” – kezdte sajtótájékoztatóját Rossi, hozzátéve:

 

„A svájciak 3–4–3-as felállásban kezdtek, ami valójában egy 3–5–2 volt inkább. Aebischer az ötödik középpályásként egy szabadabb szerepkörben játszott a bal oldalon, sokat vágott be középre, mi pedig nem tudtuk megfelelően lereagálni ezt a változtatást.”

 

Elárulta, annak ellenére, hogy látták, mi a probléma, meccs közben nem működött jól a kommunikáció a pályán: „A szünetben ezt meg tudtuk beszélni, de addigra már kétgólos hátrányban voltunk.”

 

„Az első félidőben az első néhány percet nem számítva nagyon rosszul játszottunk és sok hibát vétettünk” – mondta.

 

„Én vagyok az edző, elsősorban engem terhel a felelősség és nem is akarom a játékosaimra hárítani, de meg kell jegyezzem, hogy sok gyenge egyéni teljesítményt láttam a pályán, amellett, hogy az elszántság és a megfelelő hozzáállás nem hiányzott. Két-három játékos kivételével nem nagyon találtam igazán jó teljesítményt a csapatomban.”

 

Hozzátette, a második félidőben mindent megtettek az egyenlítésért, de csalódással tölti el, ahogyan a harmadik gólt bekapták. Rossi megjegyezte, az előző Eb-n egy 3–0-vereséggel rajtoltak és majdnem továbbjutottak a halálcsoportból. Így semmi sincs veszve. Hozzátette, ez a német csapat teljesen más, mint a 2021-es és ő már sokszor mondta, hogy ők a torna első számú favoritjai.

 

M4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!