Nyitókép: körkép.sk

 

A magyar válogatott vasárnap játssza le utolsó csoportmérkőzését a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon. A legfrissebb információkat az UEFA hivatalos Eb-alkalmazásában találják a szurkolók, de az MLSZ cikkben is összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

 

Az A csoportban szereplő magyar válogatott június 23-án Stuttgartban játssza utolsó Eb-csoportmérkőzését a skótok ellen. A magyar szurkolótábor a mérkőzés előtt az alábbi helyszínen és időpontban találkozik, s innen közösen vonul majd a stadionokhoz.

 

Helyszín: Stuttgart –  Mittlerer Schlossgarten, Cannstatter Str. 18, 70173

Gyülekező: 06.23-án 15 órától. A vonulás kezdete 17.45.

 

A szurkolói vonulás útvonalán a szervezők két köztes pontot jelöltek ki, a másodiktól csak azok mehetnek tovább a szurkolói menettel, akik jeggyel rendelkeznek a mérkőzésre. Akinek nincs jegye, e két pont valamelyikén hagyhatja el a menetet, majd közösségi közlekedéssel visszajuthat a Fan Meeting Pointhoz, ahol szervezetten, óriáskivetítőkön nézheti meg a mérkőzést (a város egyéb helyein várhatóan a mi meccsünkkel párhuzamosan zajló német-svájci összecsapást lehet látni).

 

(A vonulásokon mindenki saját felelősségre, saját belátása szerint vehet részt!)

 

forrás: mlsz.hu

 

A magyarok számára kialakított találkozóhelyen egészen a mérkőzés végéig kiszolgáló egységek és büfék várják majd a szurkolókat. Vasárnaponként a legtöbb élelmiszerbolt zárva tart a városban.

 

Vonattal érkezve a városba a Stuttgart-Bad Cannstatt állomás gyalogosan is mindössze 15 perc a stadiontól.

 

A mérkőzés napján nem javasolt személygépjárművet használni a városban. A stadionnál csak előre foglalt parkolójeggyel lehet parkolni, akinek nincs ilyen jegye, a szervezők a stadionnál visszafordítják. Parkolójegyet az alábbi hivatkozáson keresztül lehet foglalni: EUROPEAN CHAMPIONSHIP | TICKETS | shop.vfb.de

 

Németország nagy részén a legtöbb helyen bankkártyával lehet fizetni, sok kisebb üzletben azonban kizárólag készpénzt fogadnak el, ezért érdemes lehet eurót váltani. A csapvíz Stuttgart területén iható minőségű.

 

A rendező városokban mérkőzésnapokon a tömegközlekedés ingyenes a belépőjeggyel rendelkezők számára reggel 6 órától másnap 18 óráig. Gépkocsival nem ajánlott megközelíteni a stadionokat. A nagyobb befogadóképességű parkolókat az UEFA az alkalmazásában is feltünteti.

 

Ma győzni kell Skócia ellen, hogy továbbjuthasson a válogatott Európa legjobbjai közé

 

A szurkolók legfontosabb kalauza az említett angol nyelvű UEFA mobilalkalmazás lesz (https://www.uefa.com/euro2024/app/), elsősorban ezen keresztül érdemes tájékozódni a mérkőzésekkel, helyszínekkel kapcsolatban, hiszen az itt található, személyre szabható információkat folyamatosan frissíti az UEFA. Nemcsak a csapatok, a játékosok és a mérkőzések adatai, hanem a rendező városok és stadionok információi is rendszeresen frissülnek. A jegytulajdonosok az alkalmazás használatával vehetik igénybe ingyen 36 órán keresztül az adott város közösségi közlekedését, valamint egyéb utazási kedvezményekkel is élhetnek. A legfontosabb információkat egy angol nyelvű dokumentumban is összegyűjtötte az UEFA.

 

A szurkolóknak szóló információk nagy része az UEFA oldalán is elérhető: https://www.uefa.com/euro2024/event-guide/

 

Az itt megjelenő információk szintén folyamatosan frissülnek, például a forgalomirányítás, időjárás kérdésében, ezért érdemes gyakran olvasni az itteni tartalmakat is.

 

Ugyancsak fontos az UEFA Mobile Tickets alkalmazás, amellyel a szurkolók bármikor biztonságosan letölthetik vagy átadhatják a megvásárolt jegyeiket.

EURO-2024 – Rossi: nincs alternatíva, csak a győzelem

 

Konzuli segítség a kiutazó szurkolóknak

 

A magyar külügyminisztérium a szokásoknak megfelelően jelentős támogatást nyújt a kiutazó szurkolóknak. Elutazás előtt érdemes áttekinteni a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait (beutazási feltételek, németországi határellenőrzés visszaállítás, közbiztonság, teendők bajba jutás esetén):

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/nemetorszag

https://konzinfo.mfa.gov.hu/hirek/az-uefa-euro-2024-re-utazok-figyelmebe

 

A mérkőzések helyszíneire vonatkozó specifikus információk (közlekedés, egészségügyi intézmények, konzuli elérhetőségek) az alábbi hivatkozásokra kattintva érhetők el:

Stuttgart: https://konzinfo.mfa.gov.hu/2024-es-labdarugo-europa-bajnoksagra-utazok-figyelmebe-stuttgart

Felhívjuk a Németországba utazó szurkolók figyelmét, hogy a német hatóságok az Eb idejére visszaállították a határellenőrzést.

 

Konzuli védelem

 

Érdemes regisztrálni a konzuli védelemre, amely fontos segítséget jelent bajba jutás esetén: https://konzinfo.mfa.gov.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat

A regisztráció során megadott adatok külföldi vészhelyzetben segítik a kapcsolatfelvételt: a konzul gyorsabban és hatékonyabban tud segítséget nyújtani, tájékoztatni tudja az intézkedő hatóságokat, illetve értesíteni a megjelölt kontaktszemélyt. Ha regisztrál, válsághelyzet esetén vészhelyzeti üzenetet fogadhat, és a Konzuli Szolgálat részére visszajelezhet helyzetéről. A regisztráció megtehető a Konzuli Szolgálat honlapján, valamint a Konzinfo Utazom mobilalkalmazásban is.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/kozerdeku-informaciok/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium-konzinfo-utazom-mobil-alkalmazasa

forrás: mlsz.hu

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!