Magyarország már a riói olimpia első napján megszerezte első aranyérmét.

 

Szász Emese aranyérmes lett női párbajtőrben, miután a döntőben 15-13-ra legyőzte a világbajnok olasz Rossella Fiamingót.

 

Download (6)

 

 hirdetes_810x300  
Nyilatkozata az M4-nek:
Nem fogom meg fel. Nem tudom mi van. Még nem érzem.

mondta pár másodperccel a győzelem után.

 

Még mindig nem hiszem el. Néha a sírás kerülget. Amiért gyerekkorom óta dolgoztam, az most valóra vált. Nagyon köszönöm és nagyon jól esett hogy ennyien szurkoltak nekem. Az ő támogatásuk nélkül nem sikerült volna.

 

Evés közben jön meg az étvágy. Ahogy éreztem, hogy ez egy jó nap, gondoltam, hogy az arany lenne a legjobb. Végig jó kedvvel vívta. Nem voltam görcsös, hittem abban, hogy ez az a nap, amikor minden sikerülhet.

 

Download (7)

 

 

A szám egyetlen magyar indulója a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, és az észt Julija Beljajeva, valamint a dél-koreai Kang Joung Mi egyformán 15-11-es, továbbá a japán Szato Nozomi fölényes, 15-4-es legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol a francia Lauren Rembit 10-6-ra verte.
A Vasas 33 éves, egyéniben vb-második és -harmadik, Eb-bronzérmes vívója  2008-ban, Pekingben 12., négy éve, Londonban pedig 25. volt.

 

 

 

Szász Emese mai győzelmével óriási lökést adhat a magyar csapat tagjainak. Legközelebb ma éjjel az úszókért izgulhatunk, mikor is Hosszú Katinka 3:49-kor úszik 400 méter vegyesen az olimpiai aranyért.

 

körkép.sk, mti

Képek: facebook.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!