Szövetség-Aliancia: A lakosok félnek a migráció miatt, nem érzik magukat biztonságban - Körkép.sk
Örs, Stella
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Szövetség-Aliancia: A lakosok félnek a migráció miatt, nem érzik magukat biztonságban

2023. szept. 04. 14:48

Nyitókép: Körkép.sk, archív

 

Szlovákia déli határrészein hónapok óta emelkedik az illegális bevándorlók száma. A lakosok félnek, nem érzik magukat biztonságban, mert nem kapnak megnyugtató tájékoztatást az illetékes szervektől. A megemelkedett migráció a helyi rendőrségek kapacitásait is leterheli, ez további közbiztonsági veszélyt jelent.

A Szövetség már június elején felhívta a figyelmet a migráció problémájára. Ekkor felszólítottuk a kormányt és a belügyminisztert, hogy haladéktalanul megoldást kell találni a problémákra.

A kormány részéről megnyugtató válasz azóta sem érkezett a megemelkedett migrációra. Ahogyan a koronavírus-járvány során, és a szomszédos háború elől menekülők segítése során ismét magukra maradtak a településvezetők, polgármesterek. Ezúton is köszönjük nekik, hogy lehetőségeiken felül is megtesznek mindent a lakosság biztonságának érdekében.

Ez az eset is bizonyítja, hogy a déli és keleti, magyarlakta régiókkal nem foglalkozik a központi kormány. Csak akkor foglalkoznak velünk, amikor már ég a ház, a szlovák pártok csak kampány alatt próbálnak megszólítani bennünket, utána rendre megfeledkeznek rólunk. Csak magunkra számíthatunk. Itt az idő, közösségünknek magyar képviseletet kell biztosítani a parlamentbe!

 

Körkép.sk, Szövetség sajtónyilatkozat

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket