Csaknem 991 ezer menedékkérő és bevándorló érkezett idén Európába szárazföldi vagy tengeri úton, és a következő napokban az egymilliót is elérheti ez a szám – közölte pénteken Genfben a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).

 

mencsi
Kép: TASR

„Olyan erős az emberáradat most így év végén, hogy az IOM becslése szerint valószínűleg keddig, vagy akár még előbb átlépi az egymilliót az érkezők száma. Ez rendkívüli” – mondta újságíróknak Joel Millman, az IOM szóvivője. Hozzátette, ez a szám a tavalyinak legalább a négyszerese.

 

Október 16. óta 422-en fulladtak tengerbe az Európába induló migránsok közül, vagyis naponta átlagosan heten. Szerdán mintegy 4300-an érkeztek az égei-tengeri görög szigetekre, csak Leszboszra 3 ezren.

 

 hirdetes_400x285  

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) pénteken kiadott jelentésében arra hívta fel a figyelmet, hogy újabb rekordot dönthet idén a menekültek száma. 2015 közepéig 20,2 millióan kényszerültek elhagyni hazájukat, és valószínűleg 2015 lesz az első olyan év, amikor a menekültek száma világszerte átlépi a hatvanmilliót – hívta fel a figyelmet az UNHCR.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!