Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Hat parlamenten kívüli párt közös közleményben jelentette be, hogy Ivan Korčokot támogatják az államfőválasztás második fordulójában.

 

A Demokrati, a Demokratická strana, a Fórum, a Modrí-ES, az ODS – Občianski demokrati Slovenska és a Strana rómskej koalície kedden közös nyilatkozatban álltak ki Ivan Korčok mellett, aki Peter Pellegrinivel mérkőzik meg április 6-án az államfőválasztás második körében.

 

A hat párt közleményében arra kérte az embereket, hogy menjenek el szavazni, mivel Korčok megválasztását tartják a garanciának arra, hogy megmarad az ország demokratikus berendezkedése, a jogállamiság, illetve az ország külpolitikai irányultsága.

 

„Kötelességünknek tartjuk megakadályozni, hogy Fico teljes hatalmat szerezzen, és befejezze a jogállam lebontását és az ország külpolitikai irányvonalának megváltoztatását”

 hirdetes_810x300  

 

fogalmaztak a közleményben az egyébként elhanyagolható támogatottsággal és relevanciával rendelkező pártok.

 

A pártok megjegyezték, hogy már a parlamenti választás után drámai politikai változások kezdődtek el a bel- és a külpolitikában is.

 

Meglátásuk szerint megkezdődött a demokratikus intézményrendszerek működésének aláásása, a polgári társadalom alappilléreinek gyengítése, és e folyamatok mértéke már veszélyezteti az ország szabad és demokratikus berendezkedését.

 

„A gyors leépítése zajlik mindannak, amit a ’89 novembere utáni időszakban szereztünk meg”

 

konstatálták közleményükben.

 

Jaroslav Naď, a Demokrati elnöke, korábbi védelmi miniszter Korčokot azon jó képviselőjének tartja, ami segíthet Szlovákiának a további fejlődésben.

 

Simon Zsolt, a Fórum elnöke szerint az elnökválasztás egy újabb esély az országnak, és a szlovákiai magyar kisebbséget is arra kérte, menjen el szavazni és Korčokot támogassa. Felhívását a többi kisebbségnek is címezte.

 

teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.