Nyitókép: KFC Komárom/FAcebook.com

 

Június 17-én megkezdi a felkészülést a Komáromi FC. A Niké Liga újonca egyelőre hat felkészülési mérkőzéssel számol és már az első távozókat is bejelentette.

 

Amint azt Radványi Miklós vezetőedző többször is hangsúlyozta, Komáromban mindenképp szeretnék megtartani a bajnokságot megnyerő csapat magját. Ennek szellemében nem nagy meglepetés a bejelentett távozók névsora:

 

Baranyai Ádám, Eckl Patrik, Bögi Ferenc, Laky László, Puska Péter, Ovšonka Dávid, Martin Adamec, Nikola Janjič és Miloslav Bréda távozik a KFC-től

 

jelentette be közösségi oldalán a komáromi klub. A játékosok egy része kölcsönben játszott Komáromba és a kölcsönadási szerződés lejárta után visszatérnek klubjaikhoz, a többieknek pedig lejáró szerződésük nem került meghosszabbításra.

 

Hajtman Zoltán, a KFC alelnöke a Körképnek megerősítette, hogy 6-7 játékos esetében már előrehaladott tárgyalások folynak, így hamarosan megtörténhet az első érkezők bejelentése is.

 

Az NB1.hu információi szerint a komáromi klub egyik első igazolása az új szezonra a Puskás Akadémia támadója, Tamás Nándor lehet. A kézdivásárhelyi születésű játékos az elmúlt hat évet, egy rövid sepsiszentgyörgyi kitérőt leszámítva, az NB II-ben szereplő Csákvár csapatánál töltötte. Tamás az előző két szezonban alapembere volt a Csákvár csapatának, a 2023/24-es idényben 31 mérkőzésen 5 gólt szerzett. Mivel a hónap végén lejár a szerződése a Puskás Akadémiánál, átigazolási díj nélkül igazolhat Komáromba.

 

Kezdődik a felkészülés

 

A lilák június 17-én délelőtt minden valószínűség szerint Szentpéteren kezdik meg a felkészülést, és már a hónap végén lejátszák első felkészülési mérkőzésüket is ugyanitt az újpestiek ellen.

 

Július 3-án a tervek szerint Zólyombrézó, majd 6-án Pohronie ellen lépnek pályára. Július 10-én Bécsben az SK Rapid II csapata lesz a komáromiak ellenfele, 13-án pedig egy hagyományos Komárom-Komárom (KVSE-KFC) összecsapás várható.

 

Radványi Miklós védencei az előzetes tervek szerint július 20-án Budapesten, az MTK ellen zárhatják a felkészülést.

 

Aranyosmaróti bázissal minimum az ősz közepéig

 

Baráth György klubelnök a Ligás Klubok Uniójánál megejtett sikeres regisztráció után elárulta, hogy a KFC átmeneti otthona az aranyosmaróti stadion lesz, amíg nem sikerül legalább átmeneti engedélyt kapni a jelenleg még épülő komáromi stadion használatára.

 

A klubelnök a Deltának elmondta, eredetileg Nyitra, Dunaszerdahely és Aranyosmarót volt a három lehetséges helyszín, Nyitra azonban adminisztrációs okok miatt kiesett a jelöltek közül, a DAC pedig nem igazán kommunikált velük, miközben Aranyosmaróttal minden simán ment a tárgyalások során.

 

A komáromiak a Niké Liga újoncaként rögtön a bajnok Slovant fogadják „hazai” pályán, majd Dunaszerdahelyre utaznak a második fordulóban. Ezt követően szintén idegenben játszanak a Spartak ellen, majd Zsolnát fogadják Aranyosmaróton.

 

A Niké Liga 2024/2025-ös idénye hivatalosan július 27-én rajtol, a pontos menetrendet azután teszik közzé, hogy a Ligás Klubok Uniójának elnöksége jóváhagyja azt.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!