Hollandia fővárosában jártam: s bár csak egyetlen napot töltöttem Amszterdam szívében, nem zártam azt a sajátoméba. És hiába a pozitív első benyomás – gondolok itt a szemet gyönyörködtető vízfolyamokra –, a „másodikhoz“ már nem volt gyomrom: amikor egy hatvan év körüli kisminkelt lédi mosolygott reám a kirakat ablakából, rögvest elmentem tőle… TÁVOL!

Még Ady is megirigyelné

Tudjuk biz´ jól, hogy a Bandi (is) igencsak szerette a nőket, és maga is gyakran tiszteletét tette az ún. piroslámpás negyedekben. Valószínűnek tartom, hogy az „annyi volt-Léda“ mellett a „coffeshoppok“ mariskái is garantált euforikus állapotot biztosítanának ma a 20. század legnagyobb magyar költőjének.

Amit szem, száj és a „kiskakas“ megkíván(hat)

A romantikázni vágyók közül sokan az őszies Párizsra emlékeztető Amszterdamot választják.
Az Észak Velencéjének nevezett város látványosságainak egy része motorcsónakról is megtekinthető.
Szomorú hír a falánkoknak: az amszterdami árak "a felhők fölött 3 méterrel" járnak.
A Madame Toussand múzeumban pózol a világ legtöbb (viaszfigurába öntött) híres embere.
A törvény értelmében csak a hollandok nyúlhatnak a "könnyű drogokhoz", a gyakorlat azonban mást mutat: látni itt egyáltalán hazait?!
Aki pedig túlságosan is aláveti magát a város kínálta élvezeteknek, könnyen így járhat...

Turisták lévén szerettük volna lencsevégre kapni azokat a bizonyos „kirakatokat” is, az egyik járókelő tanácsára azonban rögvest elraktuk a „kamerát”: a biztonsági őrök állítólag „kiszűrik” a hozzánk hasonló zöldfülűeket, és gondoskodnak róluk… (motiváció gyanánt vess még egyszer pillantást a fönti képre!)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!