Nyitókép: Rigó Konrád Fb-oldala

 

Míg Rastislav Káčer magyargyűlölő, soviniszta szlovák külügyminiszter kívülről, a Szövetségen belüli árulók platformjának, a Most-Hídnak a vezetője, Rigó Konrád belülről támadja a magyar külpolitikát.

 

Ami a soha, senki által meg nem választott Rigó szavait különösen gusztustalanná teszi, hogy belső bomlasztóként többes szám első személyben („mi”) fogalmaz Orbán külpolitikájának elutasításával kapcsolatosan, amivel tudatosan a Szövetség-Aliancia egészére húzza rá a vizes lepedőt.

 

Összehangolt progresszív támadás

 

 hirdetes_810x300  

Nézzük csak, mi történt az elmúlt órákban szlovák-magyar kontextusban, összehangolt progresszív támadás jeleit sejtetve:

 

Provokációra számíthat Orbán Kassán

 

A csütörtöki V4-es kormányfői csúcs előtt Rastislav Káčer külügyminiszter minden diplomáciai protokollt felrúgva páros lábbal szállt bele Orbán Viktorba annak a történelmi Magyarországot ábrázoló sálja miatt. Hogy mennyire nevetséges és átlátszó Káčer erőlködése, arról ITT írtunk bővebben.

 

Káčer nemcsak Nagy-Magyarországtól és a revíziótól retteg, hanem a V4-től és a népharagtól is

 

Majd jött a Szövetség-Aliancia vegyespárti platformjának vezetője, Rigó Konrád, aki először azt nyilatkozta a párt országos elnökségének tagjaként, hogy a Szövetségen belül nem értenek egyet a magyar külpolitikával.

 

Rigó Konrád (Szövetség): Orbán Viktor…Képesek vagyunk egyedül is gondolkodni

 

Majd látva, hogy milyen magyar-szlovák csörtét váltottak ki Káčer szavai, sietve posztolt egy közös képet Káčerral olyan mondandóval, hogy az Orbánt gyűlölő soviniszta szlovák külügyminiszter szereti a magyarokat. Mi több, nekünk, felvidéki magyaroknak nem nemzeti, konzervatív szövetségesekre kell törekednünk, hiszen a mi bajtársaink a liberálisok. Például Káčer.

 

Rigó Konrád: Liberális szövetségesekre van szükségünk. Káčer szereti a magyarokat

 

Értitek? Minek nekünk ellenség, ha ilyen barátaink vannak? Rigó természetesen pontosan tudja, hogy mit csinál. Provokál, hergel.

 

Látni kell, mi történik

 

Ki kell mondani kerek-perec, hogy mindenki számára világos legyen, mi történik. Az történik, hogy az MKP-sok által belengetett platformeltakarítás beindította a távozási folyamatokat egyesek részéről. A Most-Híd egyes emberei (Solymos, Rigó…) már csomagolnak, előtte azonban még megpróbálják szétverni, amit csak lehet. Hogy aztán majd egyfajta vegyes, hibrid platformként valamelyik progresszív, liberális szlovák párt keblére boruljanak. Amivel másodszor is elárulják a felvidéki magyarságot.

 

Ami megnyugtathatja a nemzetben, közösségben gondolkodó magyarokat az az, hogy többen vannak. Többen vannak, mint az árulók. Több a konzervatív, nemzeti felvidéki magyar, mint a progresszív. Ezt mutatják a megyei választások eredményei, ezt jelzik a Berényire és Csengerre adott szavazattízezrek. Mindezt úgy, hogy a progresszívek, a Rigó–Solymos–Mózes-félék nemhogy megmérettetni nem merték magukat a választásokon, de nyilatkozataikkal még gyengítették is a kampányban az MKP arcait. Demoralizáltak, kishitűséget terjesztettek, megkérdőjelezték az MKP arcainak alkalmasságát ahol csak tudtak. Majd amikor látták a jó választási eredményt, hirtelen köpönyeget fordítottak. Egyszeriben ők voltak a leghangosabbak, igyekezve eladni mások eredményét.

 

Egyetértesz azzal, hogy az egység érdekében megszüntessék a Szövetség-Aliancián belüli platformokat?

Betöltés ... Betöltés ...

 

 

Egészen mostanáig. A platformok megszüntetése ugyanis azt jelenti, hogy vége lehet az öncélú Rigó, Solymos és Mózes-féle nyilatkozatoknak. Elveszítheti legitimitását az összes önjelölt „politikus“, akiket a felvidéki magyarság soha, sehová meg nem választott (Rigó, Mózes.) A Szövetség-Aliancia ugyanis az a párt, ahol olyanok próbálják meg a pártra és a közösségre ráerőszakolni akaratukat, akik mögött nincs semmilyen legitimitás. Ők csak úgy odakerültek.

 

Király Zsolt: Ég veled platformok, légy üdvözölve, Szövetség-Aliancia

 

A Most-Híd egyes tagjai már csomagolnak

 

Eddig tartott hát az október 29-i választások utáni fegyverszünet. Alig három hétig bírta ki a Most-Híd platform vezetője, hogy ne menjen megint szembe az egységgel. Januárban a Szövetség kongresszust tart, ahol várhatóan terítékre kerül a platformok megszüntetése.

 

A Most-Híd és egyes összefogásosok számára megkezdődött a visszaszámlálás. Rigó és társai már csomagolnak. Készítik elő a Szövetségből való távozást. A legújabb romboló nyilatkozatoknak is ez a világos magyarázata.

 

Király Zsolt

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 38 olvasónak tetszik ez a cikk.