Nyitokép forrása: Pándy Péter Fb-oldala

 

Képzeljék el a helyzetet, amikor a Fradi labdarúgócsapata sikert arat egy meccsen, és a győzelem után összegyűlnek a játékosok a pályán, hogy közös fotót készítsenek Kovács Sándor (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye egyéni körzet, FIDESZ) és Bartos Mónika (FIDESZ országos listáról mandátumot szerzett) országgyűlési képviselőkkel.

 

Én kérek elnézést, nyilván felvidéki embernek nem tartozik az alapműveltségéhez, hogy ismerje a két személyt – ez nem is elvárás. FIDESZ országgyűlési képviselőkről van szó, és találomra úgy kerültek most képbe, hogy érzékeltessem: egy Fradi-győzelem után ugyanannyi keresnivalójuk lenne a Groupama gyepén, mint Orosz Örsnek (Összefogás) és Pandy Péternek (Most-Híd) a HC DAC kézilabdacsapatának fotóján.

 

 hirdetes_810x300  

Persze az a Fradi-kép talán el sem készült volna, mert a tábor először jó hangosan skandálta volna, hogy ENNYIT TUDSZ! Amiről már idegen ajkú légiósaik is tudják, hogy valamit nagyon benéztek, valahol nagyon alulteljesítettek – vagy egyáltalán nem… Azután le is zavarták volna a kínos performerszt a pályáról.

 

Körkép.sk hírlevél: Világi kiadta az utasítást: A DAC már a Most-Hídnak és az Összefogásnak kampányol

 

Tovább megyek: megkockáztatom, hogy nincs az a pont, hogy a Fidesz olyan rosszul állna, amikor ezt Kubatov Gábor bevállalná politikusi és nem Fradi-vezér minőségében. De ha mégis, a hambergeri hátak nemcsak izommal, de hangerővel is bírnak, hogy ezt időben átértékelje.

 

Mifelénk azonban, a feltörekvő és valóban sikereket halmozó női kézilabda csapat, a HC DAC sikere mellé, dehogy mellé, bele a közepébe befészkeli magát Orosz „Értékmentő” Örs, és Pandy „Örökös Felügyelőbizottsági” Péter. A megyei és helyi szinten már megméretetett fiúk most ismét kampányra készülhetnek. Mivel népszerűségük nem jelentősebb Kovács Sándor és Bartos Mónikáénál, azt kell, hogy mondjuk, hogy nem ők az új Viktor, aki majd dob a HC DAC megítélésén.

 

Ellenben az a szándék hamarabb fogalmazódik meg, hogy majd az ő szerény megítélésükön segít a HC DAC sikere. Hátha a szurkolói szimpátia kis burkolt termékkapcsolással átragad a sportolókról a politikus jelöltekre? Időnként A HC DAC elnöke is meg-megméretteti magát, de még neki sem jutott sosem eszébe, hogy a lányok emeljék az ő fényét. Mert ez így gusztustalan, átlátszó és olyan öntömjénező, ami olyan messze van az őszinte szurkolói rajongástól, mint a vegán diéta a kolozsvári káposztától. Csak a kolozsvári káposzta nem üli meg ennyire a szurkolói gyomrot, mint amikor azt látják, hogy a csapatukat politikai stylingra használják fel.

 

Szóval, fotózkodtak a fiúk, mert szeretik a focit. Itt:

 

Balról Pataky Karol (Most-Híd) Királyhelmec polgármestere, Pandy Péter és Világi Oszkár. Kép forrása: Pandy Péter Fb-oldala

 

Szeretik a kézilabdát. Itt:

 

A DAC kézilabdás csajok, szurkolóik, és néhány „politikus” kakukktojás. Kép forrása: Pandy Péter Fb-oldala

 

Aztán még feltehetnénk a kérdést, hogy mi a közös Orosz Örsben és Pandy Péterben, akik szeretik a focit, a kézilabdát? Hát, hogy szeretik a Világit is.

 

Balról Világi Oszkár, Orosz Örs, Pandy Péter. Kép forrása: Pandy Péter Fb-oldala

 

Aki még a megyei és helyi választások idején arra is talált időt, hogy keleten kampányoljon: beszélgessen vele az energiaválságról a jelölt és járják a természetet, avagy a helyi pincéket. Vajon miért? Ha olvasóink esetleg tudják, ne fogják vissza magukat… Szívesen olvasgatunk kommenteket is…

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.