Nyitókép: Körkép.sk

 

„A DAC több mint klub. A DAC egy életérzés. A DAC a miénk! A felirat ott van autóinkon, buszokon is: mindenhol szembejön velünk. A DAC része a szlovákiai magyarok értékrendszerének. A DAC egy intézmény: és az emberek így is viszonyulnak hozzá. A fogalom telis-tele van érzelmekkel, ezt abból is lehet látni, hogy a győzelem vagy a vereség mit vált ki az emberekből. A foci egyesíti a közönséget, hatása átível a határokon, amelyek elválasztják az embereket” – nyilatkozta a Körképnek a MOL Aréna átadását követően Világi Oszkár.

 

A DAC tulajdonosa szerint az a filozófia, hogy magyar szurkolók magyar játékosoknak magyarul szurkoljanak, a kezdetektől megfogalmazódott benne.

 

Ezzel szemben mára ott tartunk, hogy Adrián Gula érkezésével nemcsak az átütő eredmények maradnak el (a csapat korán kiesett a szlovák kupában, a hajrában elvesztette a bajnoki címet a Slovannal szemben, és rögtön az első előselejtezőn búcsúzott az európai kupaküzdelmektől is), hanem látványos magyartalanítás is zajlik.

 

Kalmár Zsolt mellőzéséről a DAC-ban: A jelenlegi helyzet az edző döntése

 

Kalmár Zsolt, akit érkezésekor a szlovák sportsajtó is a bajnokság legjobb képességű játékosának tartott, mára a kispadot koptatja, és csak percekre kap lehetőséget. Ráadásul lefokozták, kapitányi karszalagját is elvették tőle. Mára ott tartunk, hogy a lelátó hiába énekli a Nélküledet, a pályán nincs egyetlen magyar játékos sem, aki értené.

 

Krstovič Olaszországba távozhat. Kalmár elégedetlen

 

A magyar válogatott kerettag, Kalmár várható távozásával befejeződik a csapat magyartalanítása, ahonnan sorra távoznak a magyar játékosok.

 

 

A Körkép.sk ezzel kapcsolatban megkérdezi olvasóit:

 

Mi a véleményed a DAC magyartalanításáról Gula alatt, Világi szeme láttára?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Egy IP-címről csak egyszer lehet szavazni

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.