Nyitókép: Facebook, MKP platform

 

Kicsit elszaladtak a lovak Forró Krisztiánnal a parlamenti választások után. A Gyimesi Györgynek köszönhetően 3 százalék fölötti eredményt, és vele együtt 3,4 millió eurót szerzett Szövetség-Aliancia azon nyomban elégedetten dőlt hátra a karosszékben.

 

A politikai munkával felhagytak, és azonnal a további pénzszerzési lehetőségek után néztek a legszűkebb vezetés számára. Elosztották egymás között a pozíciókat, hogy a december 9-i kongresszus már csak formalitás legyen.

Micskó András: Elszámolás magyar ecsettel

A háttéralku része az új vezetés felállítása, melynek részleteiről ITT írtunk bővebben. A történelmi vereséget szenvedett Forró gyorsan alkut kötött Berényivel is. Az MKP platform vezetője így EP-listavezető lehet, ami bejutás esetén legalább 1,5 millió eurós bevételt garantál Berényinek, további másfél milliót pedig a stábjának. Nem beszélve a 3-4 ezer eurós nyugdíjról élete végéig.

 

Forró államfőjelölt lesz, amiben nem a poszt elnyerése az érdekes. Arra ugyanis esélye sincs. Az érdekes a kampányra szánt összeg elköltésének módja. Forró ugyanis általában a kampányfőnöki posztot is birtokolja, így lényegében egymaga dönt az anyagiakról. Az MKP többi, megszólalni képes tagjai szintén pozíciókat kapnak, és lekenyerezik a másik két platform vezetőit is.

Király Zsolt: Mit tud kínálni Gyimesinek a Szövetség?

 

Ez a magyarázata az elmúlt hónapok tétlenségének. A párt ugyanis önmagával, saját egzisztenciájával, megélhetésével foglalkozik, a választók pedig le vannak ejtve.

 

Csakhogy Forró mégis egyre idegesebb. A teljes tehetetlenséget, politikai párttól méltatlan passzivitást látva egyre több helyről kap kemény kritikát. Orbán Viktortól a MÁÉRTEN a teljes Kárpát-medencei politikai vezetés szeme láttára és füle hallatára, a médiától, és újabban már az MKP platform egyes tagjaitól is. Az, amit művel ugyanis a választások óta a Szövetség, a választókkal szembeni totális tiszteletlenség. A polgárok durva lenézése.

 

Ezt hangsúlyozza hetek óta Gyimesi György, aki a napokban a szlovák közrádióban tálalt ki a Szövetségen belüli áldatlan állapotokról. Forró meg is ijedt a hallottaktól, hiszen más sem hiányzik számára a kongresszus előtt, mint hogy lerántsák a leplet a módszereiről.

 

Ezért súlyos taktikai hibát követett el, amikor ma kerek perec ultimátumot szabott Gyimesinek.

Magyarán, a legnépszerűbb párton kívüli politikusnak Forró szerint van 8 napja arra, hogy eldöntse, a Szövetségben, vagy azon kívül akar-e tovább működni. Ez ugyanaz a nagyarcú, gőgös, dölyfös hozzáállás, mint ami a párt alelnökét, a választók által soha sehová meg nem választott, legfeljebb párttársai által kinevezett Mózes Szabolcsot jellemzi.

 

Forró szavai könnyen visszájára sülhetnek el. Ultimátumot szabni Gyimesinek alig egy héttel a kongresszus előtt ugyanis legfőképpen a Szövetségről, a párton belüli, egyre inkább szektává züllesztett állapotokról állít ki bizonyítványt. Ott ugyanis foglalkoztak minden mással, csak azzal nem, amivel kellett volna. A legfontosabb számukra az volt, hogy elosszák egymás között a hatalmat. Majd amikor mindezzel meglettek, ultimátumot szabtak Gyimesinek is. Aki legfeljebb arra kellhet csak a Szövetségnek, hogy legitimizálja tehetetlenségüket, megélhetési politizálásukat (tisztelet a kivételeknek.) Pont úgy, mint a választási listára való felkerülésével.

Király Zsolt: A hallgatás ára: Minden marad a régiben a Szövetségben (mi várható a kongresszuson?)

 

A gőg megelőzi a pusztulást, fogalmazott a napokban Gyimesi. Ha Forró nem változtat egyre inkább korlátlan hatalomra törő hozzáállásán, a Szövetség könnyen zsákutcába kerülhet. Hiába lesz ugyanis pártja az elnöknek, hiába lesz funkciója Berényinek és a legszűkebb körnek, ha nem lesz elég választójuk. Választó nélkül pedig nem lehet jó eredményt elérni sem az államfőválasztáson, sem az EP-választáson.

Apropó, nem tudjátok véletlenül, Gyimesit meghívták már egyáltalán a Kongresszusra?

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 21 olvasónak tetszik ez a cikk.