Az állami kézben lévő Általános Egészségbiztosító (VšZP) élére új igazgatót neveznek ki. A kormány szerdai ülése után Tomáš Drucker (Smer) egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a poszt várományosa Miroslav Kočan. Kinevezésének pontos idejét egyelőre nem lehet tudni, először bizottsági meghallgatáson kell átesnie.

 

Kočan a magánszektorból igazolt a közigazgatáshoz, de a terület nem ismeretlen számára. „A biztosítási szektorból érkezett, több mint 12 évet töltött az Allianznál, országos és regionális szinten egyaránt”, mondta a miniszter, aki saját bevallása szerint azért választotta Kočant a pozícióra, mert kellő tapasztalattal rendelkezik a biztosítások, az ellenőrzés és a vezetés területén.

 

Drucker egyúttal megnevezte a VšZP igazgatótanácsi elnökségének tagjait is, ahol Milan Horváth és Michal Ďuriš kapott helyet. Az előbbi a Szlovák Nemzeti Banknál, a Szlovák Takarékpénztárnál és a pénzügyi tárcánál is dolgozott, utóbbi  a pozsonyi Komenský Egyetem dékánhelyettese .

 

 hirdetes_300x300  

Drucker már korábban jelezte, hogy a VšZP élére nem az egészségügyi szektorból akar vezetőt választani. Az ország legnagyobb egészségbiztosítóját eddig Miroslav Vaďura vezette, aki az Anka-néni-féle botrány miatt távozni kényszerült Marcel Forait váltotta.

 

Teraz.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!