Szombaton Dúhový Pride 2016 (Szivárványos Pride, vagy Büszkeség) felvonulás lesz, ami az emberek közti egyenlősége hirdeti nemi irányultságtól függetlenül. A mozgalom honlapja szerint az eseményen „a leszbikusokhoz, melegekhez, biszexuálisokhoz, transz- és interszexuálisokhoz (LGBTI) csatlakoznak barátaik, ismerőseik, családtagjaik, hogy megmutassák, teljesen hétköznapi emberekről van szó”.

 

A megmozdulás vegyes fogadtatású, de a legélesebben Marián Kotleba és pártja, az ĽSNS lép fel ellene. Kotlebáék ellentüntetést szerveznek, a Pozsonyi Önkormányzat szerint azonban nem érkezett bejelentés más megmozdulásról. A párt szerint  a „szabad mozgás alkotmányos jogára” hivatkozva akarnak szintén tömegével „mozogni” a városban.

 

Kotlebáék a „perverzek ellen” tüntetnek

 

 hirdetes_810x300  

Kotlebáék saját akciójukat „perverzek elleni tüntetésnek” nevezték, az aktuális információk szerint azonban a pártvezetésből senki nem lesz jelen, így Kotleba sem.

 

Michal Szeiff pozsony megyei rendőrségi szóvivő elmondta, a rendfenntartó szervek készenlétben lesznek, hogy az „esetleges rendbontásokat megakadályozzák és közrendet szükség esetén visszaállítsák.

 

A szombati Pride  komoly forgalom-eltereléseket és korlátozásokat is fog okozni Pozsonyban. Szombaton 10-órától a megmozdulás egész időtartamára szünetel a villamosközlekedés a Mostová és a Jesenské utcákon, illetve korlátozott villamos-közlekedés lesz a belváros déli részén.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Novinky.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!