Szlovákia legnagyobb magánkézben lévő egészségbiztosítója a mai nappal amnesztiát hirdetett azon adósainak, akik ellen végrehajtási eljárás zajlik. Amennyiben az adósok ez év végéig kifizetik legalább tartozásuk felét, a biztosító leállítja az eljárást, kifizeti az eljárási díjat, és a ki nem fizetett tartozást a továbbiakban nem követeli majd.

 

A biztosító közlése szerint az amnesztiát nem kell külön igényelni, elég ha az adós kifizeti a tartozás felét. Az ajánlat az egyéni biztosítottakra és a munkáltatókra vonatkozik.

 

Fontos azonban megjegyezni, hogy nem mindegyik végrehajtási eljárás esik a most meghirdetett amnesztia alá. Csak a 2015. december 31-ig megkezdett végrehajtási eljárásokra vonatkozik és csak akkor, ha a tartozás eléri a 10 eurót. Ez nagyjából 54 ezer adóst érint. Nagyjából 72 millió euróról van szó.

 

 hirdetes_300x300  

A Dôvera szerint, ha az illető ügyfél rendezte adóssága felét, már nem kell foglalkoznia az üggyel, a végrehajtóval a biztosító viszi tovább az ügyet.

 

Hasonló intézkedésen az Union biztosító is gondolkodik, az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP) ellenben nem mérlegeli amnesztia bevezetését, szerinte inkább „meg kell akadályozni, hogy az ügyfél végrehajtási eljárásba kerüljön”.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!