Ma délután 16:00 és 17:00 óra között Ipolyság központját átszelő E77-es nemzetközi utat zárta el a helyi lakosság a megnövekedett teher és személyforgalom miatt.

 

A régi könyvtár épülete előtt lévő gyalogos átkelőn felgyülemlett tömeg nemtetszésének adott hangot a tarthatatlan állapotok miatt. A város központjában lévő kereszteződésben a nagy forgalomnak köszönhetően szinte heti szinten történnek koccanásos balesetek. Nemcsak maga a kereszteződés, hanem szinte az összes átkelőhely veszélyes lett a gyalogosok számára.

 

 

 hirdetes_300x300  

 

A külföldi, főleg balkáni teherautósofőrök vezetési morálja sokszor nem üti meg az európai szintet. Számukra az erősebb kutya törvénye a mérvadó, ezért sokszor hosszú percekig kell várakozni a zebra előtt, míg végül átmehetünk az úttesten.

 

Fotó: Dian Csaba

 

Az eseményre a nem messze fekvő Korponáról is érkeztek autóbusszal, akik hasonló megmozdulással fejtezték ki elégedetlenségüket még októberben. A résztvevők egy petíciót is aláírtak, amelyben az R3-as elkerülő út mihamarabbi megépítését szorgalmazzák.

 

 

A mai megmozdulás célja a figyelemfelkeltés volt. Az Egészséges és Biztonságos Ipolyság kezdeményezés egyik aktivistája és a mai megmozdulás egyik szervezője elmondása szerint hasonló, ám hosszabb útlezárásokra kell számítania jövőben.

 

Mindezt addig, amíg ez a tarthatatlan helyzet érdemben orvoslásra nem kerül.

 

Fotó: Dian Csaba

 

 

 

 

Dian Csaba

A cikkben szereplő képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!