A Tisztességes Magyar Képviseletért Mozgalom  pénteken, március 23-án 16.00 órától tüntetést szervez a Most-Híd pozsonyi székháza elé.

 

A Tisztességes Magyar Képviseletet néven meghirdetett kezdeményezés  Facebook-eseményének leirata szerint a tüntetés szervezői nehéz szívvel és szomorúan szemlélik az elmúlt hetek eseményeit. Mint írják, Ján Kuciak és menyasszonyának Martina Kušnírová brutális meggyilkolása rámutatott arra, hogy Szlovákiában egy velejéig romlott maffia kormány van hatalmon.

 

„Sajnos ennek a kormánynak egy magyar érdekeltségű párt, a Most-Híd is tagja. Bár az eseményeknek volt egy olyan pillanata, amikor ez a párt példát mutathatott volna tisztességes politizálásból, nem élt a lehetőséggel, csalódást okozva ezzel a magyar és szlovák polgároknak. Ezek után egy olyan szintű árulás és tisztességtelen hozzáállás történt Bugár Béla és a Most-Híd párt részéről, amit tovább nem nézhetünk tétlenül”

 

– áll a nyilatkozatban.

 hirdetes_810x300  

 

A szervezők kijelentik, hogy a felvidéki magyarság nagy többsége nem kér ebből a politikából. Felszólítják Bugár Bélát, vonuljon vissza, és ne mérgezze tovább a szlovák politikai környezetet. Ne ártson még többet a felvidéki magyarságnak!

 

Egyúttal arra szólítják fel a párt becsületes parlamenti képviselőit, hogy ne szavazzanak bizalmat a Fico által háttérből irányított új Pellegrini-kormánynak.

 

A tiltakozók, amennyiben pénteken újabb kormányellenes tüntetés lesz Pozsonyban, a Körkép.sk információi szerint az esemény után csatlakoznak az országos tüntetéshez.

 

Az esemény fb-oldala itt található.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!