Több pozsonyi állomás között összeomlott a vasúti közlekedés, mivel leszakadt egy vezeték. A vonatok késő este több órát késtek, de a forgalom még reggelre sem állt teljesen a helyére.

 

A vasúti közlekedést csütörtökön 20.15-kor állították le a főállomás és Pozsonyszőlős (Vajnory) között, mivel ezen a szakaszon egy nemzetközi gyorsvonat leszakította a  vezetéket. Ez a kiesés összesen 18 vonatot érintett.

 

„Már négy órája itt vagyunk. Információink szerint egy mozdony jön értünk, ami elvisz minket a pozsonyi főállomásra, de nem tudjuk, hogy erre mikor kerül sor. Eleinte azt sem tudtuk, hogy mi történt, csak később tájékoztattak bennünket arról, hogy leszakadt a vezeték”

 

– mondta a TASR-nek az egyik vonatban rekedt utas.

 hirdetes_810x300  

 

Az utas elmondása szerint órákig vártak a sötét vagonokban, étel és víz nélkül. Volt, aki a saját kockázatára gyalog indult vissza a vasúti síneken a főállomásra.

 

„Mivel a mozdony négy és fél órás várakozás után sem érkezett meg, ezért a saját kockázatomra elindultam a síneken lefelé. Ez éjjel egy órakor volt. Nem tudom, hogy aztán még mit csináltak ott”

 

– mondta a TASR-nek egy további utas.

 

A korlátozások a reggeli járatokat is érintették. Például a Szenc–Pozsonyligetfalu, valamint Pozsonyligetfalu–Szenc közötti járatokat a visszavonásig útnak sem indítják. Az utasoknak emellett a késésekre is fel kell készülniük. A Pozsony–Privigye között közlekedő járat Pozsonyból 47 perces késéssel indult, de a Kassa irányába tartó R 601-es gyorsvonat is több mint 38 percet késett.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!