Ahogy arról nemrég beszámoltunk, az autóipari vállalatoknál, de több más ágazatban is óriási hiány van szakmunkásokból. Ezt több helyen külföldi munkások foglalkoztatásával oldották meg, főleg szerb és román munkaerőről volt szó.

 

A pozsonyi VolksWagen 550 embert „kölcsönzött” a győri Auditól, a PSA Peugeot Citroën pedig 200 gyártósori munkást alkalmaz nagyszombati üzemében.

 

Robert Fico kormányfő vasárnap a TA3 V Politike című műsorában a munkaerőhiánnyal kapcsolatban azt nyilatkozta,

 

 hirdetes_810x300  

„Egyre erőteljesebben mutatkozik meg a munkáltatók azon igénye, hogy külföldről hozathassanak be munkaerőt, főleg Vietnam, Fülöp-szigetek és Malajzia került szóba”

 

A Munkáltatók Egyesületeinek Szövetsége elismerte, hogy folyamatosan tárgyalnak ezekről az lehetőségekről, és van is konkrét ilyen kérelem, még ha ez nem is általános.

 

A külföldiek tömeges alkalmazása, pláne ha EU-n kívülről hozott munkaerőről van szó, elsősorban a kormány hatásköre, mivel ő módosíthatja a szabályokat, amelyek jelenleg eléggé megbonyolítják a harmadik országból jövő munkások foglalkoztatását.

 

Az autógyárak tagadják, hogy érdekelné őket az ázsiai munkaerő.

 

„Elsősorban a szerb állampolgárságú alkalmazottakra helyezzük a hangsúlyt”

 

nyilatkozta a PSA.

 

A törvényi szabályozás engedékenyebbé tétele nem csak munkaerőpiacot változtatná meg, hanem az állam cégeknek adott támogatások rendszerét is. Legalábbis ez lenne a logikus. Az adókedvezmények, támogatások odaítélésekor ugyanis nagy szerepet kap az egy (teremtett) munkahelyre jutó összeg, ám a külföldi munkások számának növekedésével már nem csak a hazai foglalkoztatást finanszírozzák.

 

Körkép.sk, DennikN.sk

Nyitókép: Pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!