Hatalmas lépést tett ma meg a komáromi városi képviselőtestület azzal, hogy megszavazta azt a határozati javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy októberben már a városi stadion konkrét bérbeadásáról tárgyalhassanak.

 

Mind a 23 jelenlévő komáromi képviselő megszavazta csütörtökön azt a határozati javaslatot, ami mondhatni az előszobája az új stadion felépítésének.

 

A délután 13 órakor kezdődő képviselőtestületi ülés 9. pontjaként 17 órától tárgyalta a stadion bérbeadásának ügyét. A jelenlévő képviselők közül 14-en kértek felszólalási lehetőséget. Stubendek László, jelenlegi polgármester, aki a novemberi választásokon független képviselőjelöltként méretteti meg magát, kifejezte abbéli reményét, hogy a testület támogatni fogja annak a nagylelkű ajándéknak elfogadását, amely Magyarországról érkezik.

 

 hirdetes_810x300  

Több képviselő is köszönetet mondott Orbán Viktornak és kormányának, amiért Komáromot támogatnák, és alapvetően pozitív tényként tekintettek az érkező beruházásra. Néhány képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a városnak magasabb támogatási összeget kell majd biztosítania éves szinten a KFC-nek.

 

A több mint másfél órás tanácskozás után végül egy módosító javaslattal elfogadták a KFC által beadott javaslatot. Októberben így már a bérbeadásról döntenek majd a honatyák, ahol a képviselők 3/5-ös többségi támogatására lesz szükség. Szüllő Béla, a KFC alelnöke még az ülésen köszönetet mondott a képviselők pozitív hozzáállásáért és hozzászólásaikért, valamint megköszönte támogatásukat is.

 

Az ülésről, és az egyes képviselők hozzászólásairól, valamint Szüllő Béla alelnök reakciójáról következő cikkünkben számolunk be bővebben.

Megosztás:
Címkék: Főoldal KFC Komárom

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!