iszlamista öngyilkos merénylet történt Ansbachban vasárnap éjjel, idézte Joachim Hermann bajor tartományi belügyminisztert az MTI.

 

Robbanószerkezet ölt meg egy embert a Nürnberg melletti Ansbachban. A halálos áldozat valószínűleg maga a merénylő. A bajorországi robbantásnak 11 sérültje van. A robbanás egy ansbachi belvárosi étteremben történt. Az étteremtől nem messze belvárosi zenei fesztivál zajlik, ahonnan a német rendőrség 2500 embert evakuált.

 

Illegális migráns követett el merényletet 

 

Egy olyan 27 éves szíriai férfi robbantott vasárnap éjjel a bajorországi Ansbachban, aki menedéket kért Németországban, de kérelmét elutasították – jelentette be hétfő hajnalban Joachim Hermann bajor tartományi belügyminiszter.
Ansbach2
Kép: mediacentrum.sk

A férfi két évvel ezelőtt érkezett Németországba, menedékkérelmet nyújtott be, amelyet viszont a német hatóságok egy éve elutasítottak. A férfit azonban a szíriai helyzetre való tekintettel nem utasították ki az országból.

 hirdetes_300x300  

 

Hermann elmondása szerint szándékos robbantás történt. A támadó egy zenei fesztivált akart „meghiúsítani”, melyen mintegy 2500-an vettek részt, de nem jutott be a helyszínre. Miután a bejáratnál visszafordították, önmagát robbantotta fel.

 

A tartományi belügyminiszter arra is kitért, hogy egyelőre nem tudja, miért tagadták meg a férfi menedékkérelmét, de az elutasítás okát még a nap folyamán tisztázni fogják a szövetségi menekültügyi hatóság segítségével. A politikus felháborítónak nevezte, hogy bárki is visszaéljen a humanitárius menedékjoggal – jegyzi meg az ATV.

 

888.hu

 

Nyitókép: aktualne.sk

Megosztás:
Címkék: anschban Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!